Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΦΗΝΑΚΙΑ


γράφει ο Χρήστος Θεοχάρης
* Από πού ν΄ αρχίσεις και πού να τελειώσεις! Δυο χρόνια πλέον μετράει η δημοτική αρχή των καθαρών χεριών και το μόνο που έχουν να παρουσιάσουν αυτοί που θα έσωναν τη Σαλαμίνα είναι το απόλυτο τίποτα.
* Τα καθαρά χέρια, λοιπόν, που θα μετέτρεπαν το νησί μας σε παράδεισο, αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα είναι η αύξηση κατά 50% των δημοτικών τελών, η αύξηση του τιμολογίου του νερού, η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας και η ραγδαία αύξηση των λακκουβών σε όλους ανεξαιρέτως τους δρόμους, που φέρνουν τους οδηγούς στα όρια της υστερίας!
*Τι άλλο καταγράφει η παράταξη των καθαροχέρηδων; Την παραίτηση τριών δημοτικών της συμβούλων και μάλιστα ανάμεσά τους, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!
*Παραιτήσεις ακόμη και τοπικών συμβούλων, παρολίγον ρολά σε κοινότητες, φαινόμενα που δείχνουν πως νωρίς νωρίς κάτι δεν πάει καλά στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

* Τώρα, το τι ακούγεται σ΄ όλο το νησί, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, για την παταγώδη αποτυχία τους να διαχειριστούν ακόμη και τα απλούστερα προβλήματα του δήμου, ε, αυτό ο κόσμος το΄ χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!
* Για να μπορέσεις να κάνεις έργο, πρέπει, εντός εισαγωγικών,  να παρανομήσεις, είχε δηλώσει ο τ. δήμαρχος. Δήλωση στην οποία βασίστηκε ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια των καθαρών χεριών. Κι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και κάνουν ακριβώς το ίδιο για να μπορέσουν να λύσουν απλά επείγοντα προβλήματα της καθημερινότητας. Μήπως να το παραδεχτείτε επιτέλους και να ζητήσετε κι ένα συγνώμη από τους ψηφοφόρους που εξαπατήσατε με τέτοια προπαγάνδα;
*Και  μιας κι η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής παράταξης έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, άρχισαν πολύ νωρίς να ονειρεύονται διάφορα άσχετα με τα κοινά πονηρά λαμόγια την άλωση της δημαρχίας, δήθεν για ν΄ αλλάξουν τα πράγματα, προβάλλοντας το νέο, το οποίο πολλές φορές είναι πιο παλιό κι απ΄ το παλιό. Άσχετα νεολαμόγια λοιπόν, νεοκαταπατητές και νεοργολαβίσκοι, έχουν αρχίσει να πλασάρουν τις δήθεν νέες ομάδες κι ιδέες τους. Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: Ποια, αλήθεια, η έως τώρα προσφορά τους στα κοινά;  Γιατί τόση σπουδή για δημαρχιλίκια και δήθεν νέα καθαρά χέρια;     
* Το σίγουρο είναι ότι έχουν γνώση οι φύλακες αλλά κι οι ψηφοφόροι αυτή τη φορά και κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι κάποιοι που το βιογραφικό τους έχει πολλές γκρίζες σκιές και καμία προσφορά χωρίς ίδιον όφελος στην τοπική κοινωνία, θα είναι αυτοί που θα μας σώσουν!
 * Και κάτι άλλο για την ιστορία. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ή καίγεται στο ζέσταμα!
* Ο κόσμος και οι ψηφοφόροι είναι πλέον πολύ εκπαιδευμένοι και πάνω απ΄ όλα …ψυλλιασμένοι! Δεν τρώνε κουτόχορτο!
* Τελικά στην καλύβα του μπάρμπα – Θωμά βρήκε το στέκι του ο Τσιτσάνης, παίζοντας το μπαγλαμαδάκι του και τρώγοντας και πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων.
* Το καλοκαιράκι κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του κι οι πληροφορίες μας λένε πως το νησί θα βουλιάξει από κόσμο, μιας κι η κρίση δεν επιτρέπει σε πολλούς διακοπές σε πιο μακρινούς και ακριβούς προορισμούς. Η τοπική αγορά κι οι έμποροι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες ροές επισκεπτών. Να δούμε αν η πιο ανίκανη δημοτική αρχή θα καταφέρει έστω και στο ελάχιστο να ανταπεξέλθει στις δικές της υποχρεώσεις.
* Ο μπαρμπα – Θωμάς, μαθαίνω, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, άρχισε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ξεκινώντας από το προεδρικό μέγαρο. Εκεί που έφαγε πόρτα είναι στη συνοικίας της σιωπής!  
*Τους τριακόσιους του Λεωνίδα του γνωρίζουμε, τους εκατό της Σαλαμίνας, που εσχάτως άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του νησιού, θα τους μάθουμε ή ντρέπονται να ανακοινώσουν τα ονόματά τους; Ξέρετε, παιδιά, η ενασχόληση με τα κοινά δεν έχει καμία σχέση με την επανάσταση του πληκτρολογίου.
* Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως τα εγχειρήματα παρέμβασης στην πολιτική  μέσω διαδικτύου είχαν μηδενικά αποτελέσματα του 1- 3%   στην καλύτερη περίπτωση(βλ. Τζήμερο), για να πάρεις έναν δήμο όμως, χρειάζεσαι τουλάχιστον 51%. Γι΄  αυτό σου λέω, πού πάς ρε Καραμήτρο;
*Μετά από πολύ μεγάλη αποχή αποφάσισα να επανέλθω στα Σφηνάκια μου. Θα τα λέμε ξανά όπως τον παλιό καλό καιρό και να είστε σίγουροι ότι έχουμε πολλάάά να πούμε, πολλά και διάφορα. Μέχρι το επόμενο φύλλο λοιπόν, σας φιλώ σταυρωτά. Στο μεταξύ σας περιμένω στην καθημερινή μας συνάντηση μέσω του blog και της σελίδας μας στο facebook.

1 σχόλιο: