Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Penny Marathon Slamina 5 πόλεις, 5 χρόνια για τον διεθνή μαραθώνιο για τα Ελληνικά αδέσποτα


Η Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει για 2η συνεχή χρονιά τοPennyMarathon την Κυριακή 10 Ιουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, την Καλαμάτα,τα Χανιά και το Σϊδνεϋ της Αυστραλίας. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Ελλάδας, μέσω του Μαραθωνίου και της ποδηλασίας.
*Penny Marathon Slamina 2015.Τι καταφέραμε;
Συνολικά 65 θηλυκά αδέσποτα ζώα συντροφιάς στειρώθηκαν στη Σαλαμίνα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Τα 48 από αυτά τα ζώα ήταν σκύλοι στους οποίους έγινε αντιλυσσικό εμβόλιο και τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση (microchip), και τα υπόλοιπα 17 ήταν γάτες. 
Η δράση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «PennyMarathonSalamina» σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.), τρεις κτηνιάτρους του νησιού (κα Δαρζέντα Φλωριάννα, κα Καλοειδά Μαριλένα, κ Πέζαρο Παύλο) και τρεις επιχειρήσεις της Σαλαμίνας (BelairlinesSuperMarketΚανάκης, πολυχώρος εκδηλώσεων Ακταία). 
«Αυτός ο Μαραθώνιος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα συντροφιάς που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, καθώς και για αυτούς που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να τα σώσουν» λέει ο Τάκης Σκέρλος, ο οποίος διαχειρίζεται το PennyMarathon στηΣαλαμίνα.
«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Σαλαμίνα έχει βγει εκτός ελέγχου καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε πολλές χιλιάδες και αυξάνεται συνεχώς. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να αναρωτηθούμε, πώς ο καθένας μας συμβάλλει σε αυτό το πρόβλημα και εν συνεχεία πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς  συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: «κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε» προσθέτει.
Πέρυσι, 50 δρομείς και ποδηλάτες της Σαλαμίνας έδειξαν την υποστήριξή τους αφιερώνοντας μία καλοκαιρινή μέρα του Ιούλιου να τρέξουν και να ποδηλατήσουνγια να αποδείξουν ότι:
·                        υποστηρίζουν την υιοθεσία,στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
·                        αναγνωρίζουν το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές αυτών των ζώων
·                        καταγγέλλουν την αδιαφορία, ανικανότητα ή / και την απανθρωπιά που βλέπουν στην κυβέρνηση και την κοινωνία στο σύνολό της
·                        απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους διαπράττουν παραβιάσεις κακοποίησης ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου
·                        ενθαρρύνουν τη δεοντολογική, υπεύθυνη και με κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.
Στη Σαλαμίνα ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 05:00 π.μ, 10 Ιουλίου 2016, απο την εκκλησία του Αγ. Νικολάου (Οδός Ακτή Καραϊσκάκη & Αγ. Νικολάου) και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο περίπου στις 09:30 π.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε στο 697 4816233 (Σκέρλος Τάκης)
ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδαwww.pennymarathon.com ήFacebook + Twitter + Instagram.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για το PennyMarathonSalamina2016: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου