Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τάκης Χατζηπέρος: Αξίζει τον κόπο ;;;

Η προσφυγή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, δύο Περιφερειακών Συμβούλων, μιας Δημοτικής Συμβούλου και δύο κατοίκων της Σαλαμίνας στο ΣτΕ για την εξαίρεση της Αδόμητης Ζώνης Α΄ της Κυνόσουρας και του Αρχαίου Λιμένα από την σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΟΛΠ ΑΕ – άρα στηνCOSCO ως έχουσα το πλειοψηφικό πακέτο του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ, εκδικάστηκε ήδη από τις 22/06/2016.

Η απόφαση θα είναι γνωστή σε μερικούς μήνες. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι προς άρση παρεξηγήσεων: η εξαίρεση του μικρού μόνο τμήματος του Τύμβου και του Αρχαίου Λιμένα των 19.000τμ από το σύνολο των 815,22 στρεμμάτων  που αποτελεί την Αδόμητη Ζώνη Α’ προστασίας της χερσονήσου της Κυνόσουρας, δεν σώζει την Κυνόσουρα από τη μεταβολή της σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και από την πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου.
Πόσο μάλλον, δεν αποτελεί λύση – ή απάντηση – στον αγώνα για την διάσωση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, που σηματοδοτούν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, χώρων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα μπορούσαν να καταστήσουν την Σαλαμίνα αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας έλξης και προβολής.
Ας μην θριαμβολογούν λοιπόν κάποιοι «ότι η Κυνόσουρα σώθηκε». Ας μην βιάζονται να «νίψουν τας χείρας τους».
Ο αγώνας θα είναι μακρύς, δύσκολος και φαινομενικά άνισος. Θα τον πάμε μέχρι τέλους.
Αξίζει τον κόπο;;; Εμείς λέμε αξίζει.


Οι μόνες μάχες που χάθηκαν, είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΑΒΡΙΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου εξήγησε αμέσως ότι ανέθεσε στον σύζυγό της την συγκεκριμένη συνεννόηση, επειδή τα ζητήματα του μοναστηριού είναι από την φύση τους “λεπτά και ευαίσθητα”.

    κ. ΓΑΒΡΙΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Ο Κ.ΝΑΝΝΟΣ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΩΝΑΣΚΏΝΤΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Ο κ.ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΝΟΥ ΜΗΝΑ .Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ .ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΧΕΤΕ Ο κ. ΝΑΝΝΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ κ. ΤΣΑΒΑΡΗ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΑΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΕΚΛΕΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ “λεπτά και ευαίσθητα”. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ;;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή