Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Φως στο Τούνελ: Το διπλό φονικό της Σαλαμίνας. Ο φόβος άνοιξε τα στόματα

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, η εκπομπή επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και έφερε στο φως σημαντικές μαρτυρίες που θα δρομολογήσουν εξελίξεις.
Την ίδια ώρα που ο μανιακός δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος, ο φόβος των κατοίκων παραμερίστηκε και τα στόματα άνοιξαν.

Ο διπλός εφιάλτης αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2011 στη Σαλαμίνα δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή του μοναστηριού της Παναγίας της Φανερωμένης. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας 27 χρόνων, βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του. ’
Η φίλη του που τον συνόδευε η Νατάσα Απέργη 22 χρόνων, μητέρα ενός δίχρονου τότε κοριτσιού, άφαντη. Τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Σε κοντινή απόσταση προς το δάσος, μια μεγάλη κηλίδα με το αίμα της, μαρτυρούσε τη φρίκη που έζησε…
Η εκπομπή εντόπισε πρόσωπα – «κλειδιά» που κάποιοι «φωτογράφιζαν» στο νησί, ως εμπλεκόμενα.
Ένας από αυτούς με βεβαρημένο παρελθόν, πραγματοποίησε δική του έρευνα. Βρήκε ιδιαίτερα στοιχεία για άτομο που εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες και είναι διατεθειμένος να τα καταθέσει στον Ανακριτή, στα χέρια του οποίου βρίσκεται πλέον η υπόθεση.
«Ότι γίνεται εδώ το φορτώνουν σε μένα..»
Ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες εναντίον του, αλλά έδωσε και τη δική του εκδοχή για το έγκλημα.
«Έχετε κάνει όλοι μεγάλο λάθος» είπε χαρακτηριστικά. «Συνδέσατε το παρελθόν μου με τη δολοφονία. Τα παιδιά δεν τα ήξερα καν. Μένω στο νησί, δεν ενοχλώ κανέναν και κάνω μια ήσυχη ζωή. Κακώς δίνετε βαρύτητα σε αυτά που λένε κάποιοι ελεεινοί ψεύτες» τόνισε.
Ανέφερε πως το επίμαχο βράδυ βρισκόταν σε φιλικό του σπίτι από τις εννιά το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα και πως υπάρχουν μάρτυρες που το επιβεβαίωσαν.
Σύμφωνα με τη γνώμη του η υπόθεση της Φανερωμένης δεν έχει κοινά στοιχεία με άλλες.
«Πιστεύω ότι το έγκλημα έγινε για προστασία ή για ναρκωτικά. Μπορεί τα θύματα κάτι να είδαν. Υποθέσεις είναι όλα αυτά. Δεν τα λέω με σιγουριά γιατί δεν ξέρω. Ο βιαστής δεν παίρνει την κοπέλα από το αυτοκίνητο για να τη βιάσει αλλού» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήταν «αναλώσιμος», να τον σκότωσαν δηλαδή οι συνεργάτες του.
Όσο για τον άνθρωπο που τον κατέδειξε στο νησί, είπε:
«Ένας ελεεινός τύπος που παραμύθιαζε τους πάντες με πολλά ψέματα. Έριχνε πάνω μου τα φώτα για να ψάχνουν όλοι εμένα και κυκλοφορούσε γύρω-γύρω ενώ έλεγε ότι βρισκόταν αλλού. Ξέρω τι παίζει με αυτόν και θα τα πω εκεί που πρέπει».
«Μου είπε ότι τον απειλούσαν»
Φίλος του δολοφονημένου υπαξιωματικού τους Πολεμικού Ναυτικού, επικοινώνησε με την εκπομπή και αποκάλυψε ότι ο Γιώργος δεχόταν απειλές.
Ένα βράδυ πριν τη δολοφονία του, του είχε εκμυστηρευτεί ότι κάποιοι τον απειλούν και ζητούν συνάντηση μαζί του. Του είπε ακόμα ότι ίσως χρειαζόταν τη βοήθεια του.
Όση ώρα ήταν μαζί, ο φίλος τον ρώτησε αρκετές φορές ποιος τον απειλούσε, αλλά ο Γιώργος αρνήθηκε να του απαντήσει. Θα του το αποκάλυπτε την επόμενη φορά που θα τον έβλεπε, αλλά δεν πρόλαβε.
Ο φίλος του τον συμβούλεψε να αποφύγει να πάει σε κάποιο απόμερο μέρος και ο Γιώργος συμφώνησε.
Ο άγνωστος του δάσους της Φανερωμένης
Μια νέα μαρτυρία έφθασε στην εκπομπή για άτομο που εξακολουθεί να κυκλοφορεί περίεργες ώρες στο δάσος της Φανερωμένης, εκεί όπου βρήκε φριχτό θάνατο η άτυχη Νατάσα.
Ο μάρτυρας ανέφερε πως το περασμένο καλοκαίρι, ένας εύσωμος άνδρας περίπου 40 χρόνων, κυκλοφορούσε μόνος του ξημερώματα στην περιοχή. Ήταν μετρίου αναστήματος και φορούσε στολή παραλλαγής.
Ο μάρτυρας τον είδε περισσότερες από μία φορά. Του κίνησε την περιέργεια γιατί να βρίσκεται εκεί αφού στο πυκνό δάσος το κυνήγι απαγορεύεται. Παρατήρησε πως περπατούσε με δυσκολία, αλλά δεν μπορούσε να διακρίνει στο σκοτάδι αν κρατούσε όπλο.
Παρόμοια εικόνα είχε δώσει στον πατέρα του θύματος ένας μελισσοκόμος. Και εκείνος μιλούσε για ένα άγνωστο στην περιοχή άτομο, που φορούσε στρατιωτικά ρούχα, είχε μακριά μαλλιά και κρατούσε καραμπίνα.
Το «Τούνελ» βρίσκει τον «άφαντο» μάρτυρα
Για καιρό οι κάτοικοι της Σαλαμίνας απορούσαν γιατί ο άνθρωπος που βρήκε πρώτος δολοφονημένο το ένα από τα δύο θύματα, απέφευγε να μιλήσει. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν καθώς γνώριζε καλά το δεύτερο θύμα, την όμορφη Νατάσα, που ακόμα δεν έχει βρεθεί.
Ο ρεπόρτερ του «Τούνελ» κατάφερε να τον εντοπίσει και μίλησε μαζί του.
Περιέγραψε πως εκείνο το πρωινό έψαχνε παντού για την Νατάσα, καθώς η μητέρα της είχε ζητήσει τη βοήθεια του. Πήγε στον Προφήτη Ηλία και τότε είδε το αμάξι του Γιώργου Μπάκα, που ήταν σε κεντρικό σημείο.
Ανέφερε πως δεν κατέβηκε αμέσως από το ύψωμα και ειδοποίησε τη μητέρα της Νατάσας που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην Αστυνομία.
«Πήγα δίπλα στο αυτοκίνητο και είδα το τζάμι στο πίσω κάθισμα του οδηγού να είναι κατεβασμένο ως ένα σημείο. Το τζάμι του Γιώργου ήταν ανοιχτό και το κλειδί επάνω στη μίζα. Από την άλλη πλευρά το τζάμι ήταν σπασμένο» είπε χαρακτηριστικά.
Πιστεύει πως κάποιος θα είχε δει και νωρίτερα το μακάβριο αυτό θέαμα γιατί εκείνος βρέθηκε στο σημείο στις δώδεκα το μεσημέρι . Σύμφωνα με την αστυνομία όλα έγιναν στις δυο με τρεις τα ξημερώματα.
«Για να κάνουν ένα τέτοιο έγκλημα» συνέχισε, «και να εξαφανίσουν το πτώμα της Νατάσας, πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες. Αν υπάρχει πιθανότητα για τυχαίο περιστατικό, θα ήταν μια στο εκατομμύριο. Να ήταν τόσο άτυχοι να βρεθούν σε λάθος σημείο, λάθος χρόνο; » .
Όπως είπε ο τόπος που έγινε το φονικό, μπορεί το καλοκαίρι να μαζεύει κόσμο αλλά είναι σκοτεινό κι επικίνδυνο μέρος.
Ανέφερε στον δημοσιογράφο της εκπομπής πως είχε δει το προηγούμενο βράδυ γύρω στις εννιά, το Γιώργο με ένα φίλο του σε μια καφετέρια. Τον χαιρέτησε και του ζήτησε να βρει ένα ανταλλακτικό αυτοκινήτου που χρειαζόταν. Όταν έφυγε μισή ώρα αργότερα, ο Γιώργος ήταν ακόμα στην καφετέρια.
Υποστήριξε πως δεν ήταν φίλοι και μιλούσαν λόγω της Νατάσας. Τον περιέγραψε σαν έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν φαινόταν να έχει μπλεξίματα και πως η σχέση του με την κοπέλα, που ήταν κόρη της συντρόφου του, ήταν πολύ καλή.
Γι αυτά που ακούγονται εις βάρος του, ότι ξέρει και δεν μιλάει, απάντησε :
«Είναι πολύ απλό. Με κατηγορούν επειδή είμαι ξένος κι έχω σχέση με τη μάνα της, γι αυτό με μπλέκουν.. Οι Έλληνες το έχουν αυτό… Από τη στιγμή που είμαι καθαρός και θέλω να δώσω στοιχεία, τα δίνω στην αστυνομία. Και πριν λίγες ημέρες στην αστυνομία είχα πάει. Αν δεν είσαι μπλεγμένος, δεν φοβάσαι τίποτα».
Η ματωμένη νύχτα που άλλαξε τη Σαλαμίνα…
Η Αγγελική Νικολούλη λίγους μήνες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, βρέθηκε στον τόπο με τον πατέρα του αδικοχαμένου Γιώργου.
Η Mercedes του θύματος ήταν στον παραθαλάσσιο χωματόδρομο που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης , πολύ κοντά στο λιμανάκι απ’ όπου τα φέρι- μπόουτ μεταφέρουν κόσμο και αυτοκίνητα από και προς το Μεγάλο Πεύκο. Είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς, αφού πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί δεν υπήρξε μια αξιόπιστη μαρτυρία για το τι ακριβώς συνέβη.
Συγγενείς και αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τις απαντήσεις από τα στοιχεία που εντόπισαν στον τόπο του εγκλήματος. Το τζάμι πίσω από τον οδηγό ήταν λίγο ανοιχτό, ενώ του οδηγού κατεβασμένο. Το θύμα βρέθηκε στο πίσω κάθισμα γερμένο προς τη δεξιά πλευρά. Το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα και γυρισμένο στην αναμονή. Από τη μεριά του συνοδηγού το τζάμι βρέθηκε σπασμένο, από πυροβολισμό κυνηγετικής καραμπίνας.
Το μοναδικό ίχνος της Νατάσας ήταν μια τεράστια κηλίδα αίματος που εντοπίστηκε σ’ ένα άλλο σημείο, λίγο πιο πάνω από τον κεντρικό δρόμο.
Το «Τούνελ» ξαναβρέθηκε με τον τραγικό πατέρα Χρήστο Μπάκα, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκαν ο γιος του και η φίλη του, πριν από περίπου πέντε χρόνια.
Οι μνήμες παραμένουν νωπές και τα ερωτήματα αναπάντητα. Όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής, υπήρξαν μάρτυρες που τον πλησίασαν και του μίλησαν για συγκεκριμένα άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται με το έγκλημα και που διαθέτουν όπλα.
«Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν σχέση με τη δολοφονία του παιδιού μου, θα πρέπει να εξεταστούν από τις Αρχές. Ένας από αυτούς ενώ υπήρχε η φήμη ότι την ημέρα του φονικού ήταν κρατούμενος στην Αστυνομία, μου είπαν ότι εκείνο το βράδυ, όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, αλλά ήταν εδώ κοντά, στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Αν αυτό αληθεύει, πρέπει να ερευνηθεί. Ο μάρτυρας μου είπε πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει» είπε χαρακτηριστικά.
«Όλοι όσοι βγήκαν και είπαν ότι κάτι είδαν ή άκουσαν εκείνο το πρωί, πήγαν ποτέ να το καταθέσουν; Τους αναζήτησε κάποιος από την αστυνομία; Δεν ξέρω τι να πω… Φαίνεται ότι ο φόβος επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στη Σαλαμίνα… Αυτός ο δράστης μπορεί να ξαναχτυπήσει. Γιατί δεν μιλούν;» κατέληξε.
Μαρτυρίες για τη νύχτα του φονικού που δεν δόθηκαν τυχαία…
Οι συγγενείς του αδικοχαμένου νέου με τις μνήμες ακόμα ζωντανές για το κακό που χτύπησε την οικογένεια τους, αποφεύγουν να περνάνε από το σημείο που βρέθηκε δολοφονημένος.
Η αδελφή του Γιώργου Ελένη Μπάκα, εξέφρασε στην κάμερα του «Τούνελ» τη δυσαρέσκεια της για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση που έχουν παγώσει, αλλά και τον φόβο της ότι ο δράστης μπορεί να ξανχτυπήσει.
«Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Σίγουρα κάποιοι γνωρίζουν τι συνέβη και δεν πρέπει να παίζουν με τον πόνο μιας οικογένειας που ζητάει την αλήθεια. Δεν σκέφτονται όσοι φοβούνται να μιλήσουν, πως από τη στιγμή που έγινε κάτι τέτοιο, μπορεί να ξανασυμβεί;» κατέληξε.
Στο μοναστήρι, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα με θύματα το Γιώργο Μπάκα και τη Νατάσα Απέργη, οι μοναχές μίλησαν.
Επικαλέστηκαν τη μαρτυρία ενός Αιγύπτιου εργάτη τους, που τα ξημερώματα της μοιραίας μέρας, είχε ακούσει πυροβολισμό να ταράζει την ησυχία του μοναστηριού, από κοντινή απόσταση.  Ο μάρτυρας αυτός μετά το συμβάν, εξαφανίστηκε.
Το Φεβρουάριο του 2014, το «Τούνελ» είχε φέρει στο φως μία μαρτυρία, που απ’ ότι φαίνεται σήμερα δεν ήταν τυχαία.
Ιδιοκτήτης ταχύπλοου σκάφους ανέφερε πως την ίδια βραδιά που έγινε το φονικό, το σκάφος του εκλάπη. Όπως είχε πει τότε ήταν πολύ πιθανό οι δράστες να το χρησιμοποίησαν προκειμένου να εξαφανίσουν τη Νατάσα και στη συνέχεια να το βούλιαξαν. Τη μαρτυρία αυτή ήρθε να εδραιώσει μια δεύτερη ενός φύλακα ιχθυοκαλλιεργειών, που την επίμαχη νύχτα άκουσε φωνές και ένα σκάφος να φεύγει.
Το «Τούνελ» βρίσκει το βυθισμένο σκάφος…
Σύντομα η έρευνα του «Τούνελ» οδήγησε σε μία άλλη μαρτυρία που υπέδειξε που βρισκόταν βουλιαγμένο το ταχύπλοο σκάφος. Ψαράς ανέφερε στην εκπομπή, πως μετά τη δολοφονία των δύο νέων , σε ξερονήσι της περιοχής με το όνομα Μακρόνησος, βρισκόταν βυθισμένο στα πέντε με έξι μέτρα , ένα σκάφος που πρέπει να ήταν αυτό που έκλεψαν. Οι έρευνες τελικά, το επιβεβαίωσαν.
«Εξαφάνισαν το νεκρό παιδί μου για να μη βρουν το DNA τους..»
Το πτώμα της άτυχης Νατάσας ακόμα δεν έχει βρεθεί και τα ερωτήματα καίνε τους συγγενείς της. Η μητέρα της μίλησε στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» από το σημείο που εξαφανίστηκε το παιδί της.
«Ακόμα και τώρα δεν μιλάνε. Ρωτάω αλλά κανείς δεν λέει τίποτα και εγώ δεν ξέρω που είναι το παιδί μου… Φαίνεται ότι η Νατάσα πάλεψε με τους δολοφόνους της, βρήκαν το σκουλαρίκι της στους θάμνους. Για να χυθεί τόσο αίμα, τη χτύπησαν θανάσιμα … Το θέμα είναι που την πήγαν και γιατί όλο αυτό;» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πιστεύει πως οι δράστες εξαφάνισαν το πτώμα της γιατί επάνω της είχε το γενετικό τους υλικό.
Όπως είπε, η πρώτη ομάδα αστυνομικών που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση, μιλούσε για τυχαίο γεγονός.
«Αυτό δεν το χωράει το μυαλό μου. Είναι δυνατόν ένας τυχαίος βιαστής πρώτα να σκότωσε το Γιώργο και μετά να βίασε και να σκότωσε τη Νατάσα;» απόρησε.
«Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν και πρέπει να βγουν και να μιλήσουν. Τι θα έκαναν αν ήταν το δικό τους παιδί; Γιατί φοβούνται;» είπε χαρακτηριστικά.
Για τις φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή της Φανερωμένης, είπε πως ο κόσμος κάνει λόγο για περιστατικά βιασμών και λαθραίων συναλλαγών. Δεν αποκλείει το νεαρό ζευγάρι να βρέθηκε κατά λάθος μπροστά σε τέτοια συναλλαγή.
Το παιδί που άφησε πίσω της η νεαρή Νατάσα είναι σήμερα έξι χρόνων και μεγαλώνει με τον πατέρα της.
«Ρωτάει να μάθει για τη μαμά της και είναι δύσκολο να της κρύβουμε πράγματα. Κομπιάζω, δεν ξέρω τι να της πω…» είπε στην κάμερα του «Τούνελ».
Η Λίτσα Ζούπου δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που αντίκρισε το σύντροφο της να κρατάει το κεφάλι του από απελπισία δίπλα στο αμάξι που βρέθηκε νεκρός ο Γιώργος Μπάκας. Προσπάθησε να πλησιάσει, αλλά εκείνος τη σταμάτησε. Του ξέφυγε , πήγε προς το αυτοκίνητο και αντίκρισε τα σπασμένα τζάμια και τον Γιώργο νεκρό. Η κόρη της άφαντη. Το μόνο που διέκρινε ήταν τα παντοφλάκια της δίπλα στον δολοφονημένο νέο , τη τσάντα της στο μπροστινό κάθισμα και άλλα αντικείμενα της που είχαν λερωθεί με αίμα. Σαστισμένη την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο, που ακούστηκε μέσα από το αμάξι. Στην αρχή νόμιζε πως την είχαν κλείσει στο πορτ –μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Αργότερα στο αστυνομικό τμήμα αναγνώρισε το κάτω μέρος από τα μαγιό της Νατάσας, που είχε βρεθεί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου