Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση μελών της καταργημένης Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Λατομείου

Όπως σας είχαμε ενημερώσει  στην τελευταία μας ανακοίνωση, μετά την διαγραφή μας από την επιτροπή, δεν καταθέσαμε τα όπλα. Μαζί με τη Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΜΑΧΗΑ και πλαισιωμένοι από νέα μέλη, συνεχίσαμε κόντρα στην λειτουργία του παράνομου λατομείου και αυτούς που το καλύπτουν.
Ενεργώντας αθόρυβα, κάναμε παραστάσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής, ενώ παράλληλα, πήραμε εισαγγελικές εντολές και ζητήσαμε τις καταναλώσεις ρεύματος του λατομείου από την εποχή της σφράγισης και μετά. Πήραμε επίσης στοιχεία από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας για τον αριθμό των διακινούμενων λατομικών φορτηγών.
Τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι το λατομείο λειτουργούσε και λειτουργεί.
Παράλληλα, καταρρίφθηκαν οι διαβεβαιώσεις των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι, ενώ επιθεωρούσαν τον χώρο δεν έβλεπαν κάτι επιλήψιμο και οι ισχυρισμοί της Αντιπεριφέρειας ότι το λατομείο είναι επαρκώς σφραγισμένο και η διακοπή της ηλεκτροδότησης αποτελεσματική.

Τώρα κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν γιατί το λατομείο κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες ρεύματος ενώ είναι σφραγισμένο και κάποιοι άλλοι γιατί δεν αντιλαμβάνονταν αυτό που συμβαίνει χρόνια στην περιοχή Γούβα Μπατσί.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, κάποιοι αποφάσισαν να πράξουν αυτό που χρόνια αμελούσαν.
Η Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδας, εισηγήθηκε και η Αντιπεριφέρεια Νήσων εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητείται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρίας «ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΕ».
Επιπλέον πετύχαμε γραπτή  διαβεβαίωση από ελεγκτική υπηρεσία, ότι η σφράγιση των Η/Μ εγκαταστάσεων δεν είναι αποτελεσματική και ζητείται η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παρακάμφθηκε η σφράγιση.
Ήταν μία πρώτη επιτυχία. Σταμάτησε επιτέλους το γαϊτανάκι της μετατόπισης ευθυνών όπου στο τέλος όλοι έβγαιναν λάδι.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα συνεχίσουμε ζητώντας να επιληφθούν οι Εισαγγελικές Αρχές και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν.
Η Δήμαρχος, αντί να αρκείται σε διαπιστώσεις ότι “ο Αγγέλου κλέβει”, καλό είναι να μας εξηγήσει τι έκανε όλο αυτό το διάστημα για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και που πάνε τα δεκάδες φορτηγά με μπάζα που μπαίνουν καθημερινά στη νησί μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται
Τα μέλη της καταργημένης Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το λατομείο.

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν δημιουργήσεις χωματερές πώς θα βγάλεις videaki;
    Ρώτησε λοιπόν τον σκηνοθέτη Μαστροκόλια και τον κομπάρσο Τσαβαρή να σου πούνε, αυτοί σίγουρα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή