Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Ομάδα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας απαντά στη Δήμαρχο Σαλαμίνας και διευκρινίζει

Νιώθουμε την ανάγκη να παρέμβουμε με κάποιες διευκρινίσεις, σχετικά με την εκπομπή του HighTV"Χωρίς Χρώμα" με τον Γιώργο Βαθιώτη στην οποία καλεσμένη ήταν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κυρία Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.
Όσον αφορά τις Κοινωνικές Δομές που αναφέρονται (απο το 18,05 έως και 19,25 λεπτό).
1ον. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας ΔΕΝ είναι Μ.Κ.Ο. αλλά μία από τις δράσεις του «Πανελλήνου Σωματείου Έρευνας και Υποστήριξης Ατόμων για την μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα με διακριτικό τίτλο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» ΔΕΝ λαμβάνει πόρους απο την Ευρωπαική Ένωση ή άλλους φορείς στην ημεδαπή.
Η παραχώρηση του χώρου καθώς και η κάλυψη των παγίων Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε γίνεται απο τον Δήμο Σαλαμίνας όπως και σε τόσους άλλους συλλόγους, π.χ. Οικοκυρικής, Χορευτικών, Αθλητικών συλλόγων κ.λ.π.

2ον. Όσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Δήμαρχος, θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής, στην προσπάθειά της να εκθειάσει το έργο μας (του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας καθώς και την Δομή Σίτισης και πλήρους στήριξης της «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» των 520 οικογενειών, 2.012 ατόμων) πως,
με την υπ΄ αρ’ 116/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας κατά την 18η Συνεδρίαση της 15ης – 07 – 2016, αποφάσισε την σύναψη Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σαλαμίνας και της ΜΚΟ ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ, η οποία απασχολεί μάλιστα δύο (2) εργαζόμενους για τους σκοπούς της λειτουργίας Δομής Παροχής Βασικών αγαθών Κοινωνικού Παντοπολείου, εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου Σαλαμίνας, εξ ου και η παραδρομή των λόγων της κ. Δημάρχου.
3ον. Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά και δεν θα κουραστούμε να το επαναλάβουμε προς όλους τους φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα πως η δράση μας ΔΕΝ είναι Μ.Κ.Ο. Στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εργασία των εθελοντών και τις αγαθές προσφορές φίλων του Σωματείου μας.
Για κάθε διευκρίνηση είμαστε στην διάθεσή σας.

«Η Εθελοντική Ομάδα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Σαλαμίνας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου