Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ –ΣΕΛΗΝΙΩΝ


Αναδημοσίευση από
                                                                   Andreas Valvis / Διαχειριστής
                                                                               της σελίδας
                                                             ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της ομάδας. 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Λίγοι μόνιμοι κάτοικοι που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού και πραγματικά πονούν αυτόν τον τόπο προσπάθησαν και οι ίδιοι να ενημερωθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου αλλά ματαίως. Ξεκίνησαν λοιπόν μετά από πληροφορίες για την εκσκαφή ολόκληρης της παραλιακής Ζώνης (Λεωφ.ΑΚΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ) για τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης, για την κατασκευή 3 Αντλιοστασίων κάτωθι της παραλιακής Λεωφόρου προς τη θάλασσα και αγωγών εκτόνωσης αυτών, καθώς και κοπής Ευκαλύπτων επί πεζοδρομίου. Επειδή ουδείς από τους φορείς του έργου απάντησε στα ερωτήματά τους (email) άρχισαν μόνοι τους να ψάχνουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντλήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία προς απάντηση των ερωτημάτων τους.
Το έργο περιβαλλοντικό 100% και συμφωνούμε με την κατασκευή του,(ορισμένοι έχουν στεγανούς βόθρους) αλλά με βάση τους κανόνες που διέπουν τέτοια έργα και των αντίστοιχων Αδειών-Εγκρίσεων που πρέπει να έχουν λάβει. Είναι χρηματοδοτούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (βλ.ταμπέλα) και θα έπρεπε η σχετική μελέτη τα τοπογραφικά κατασκευής Αντλιοστασίων κλπ να είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη και φυσικά οι Εκτονώσεις των Αντλιοστασίων δεν είναι δυνατόν να συνδέονται μέσω των τσιμέντινων υπόγειων Αγωγών Ομβρίων και να χύνονται σε περίπτωση υπερχείλισης στην Θάλασσα (βλ.φωτό-περιοχή Φλώρα-Κοτομάτα) 
Τα στοιχεία που θα δημοσιεύσω σε ενότητες λόγω του όγκου και του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση όλων των φίλων κατόπιν των ερωτημάτων τους και της προτροπής των να μην ανεβαίνουν μόνο φωτό της περιοχής αλλά να αναφερόμαστε και στα προβλήματα της καθημερινότητας παρά το ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της Ομάδος .
Με βάση αυτό θα παρακαλέσω να μην γίνει κριτική σε εμπλεκόμενους φορείς, με προσβλητικούς-ανάρμοστους χαρακτηρισμούς ή με υβριστικά σχόλια ή περιεχόμενο που μπορεί να προσβάλει ή να θίγει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την φήμη σε φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που ενέχονται στην κατασκευή του έργου. Σεβαστές όλες οι κόσμιες απόψεις. Τα σχόλια εκφράζουν προσωπικές και μόνο απόψεις των συντακτών τους και παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της τροπής που έχει πάρει η εν λόγω υπόθεση.
Θα ήταν ευχής έργο να υπάρξουν φίλοι με γνωριμίες ή και γνώσεις περιβαλλοντικές η γνώσεις πολ.Μηχανικού (Απαιτούμενες Άδειες-Πρότυπα-Μέθοδοι Κατασκευής-Επίβλεψη κλπ) ή γνώσεις Πολιτισμού (θεατράκι) και να προσφέρουν οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια. Σημειώστε ότι τα Σελήνια χωρίζονται σε περιοχές Εντός και Εκτός σχεδίου(θεατράκι).
Οι εμπλεκόμενοι φορείς του έργου είναι: ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΠΡΩΗΝ Τ.Υ.Δ.Κ.), Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά Νήσων και Δυτικής Αττικής, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σαλαμίνος.
Ά ΕΝΟΤΗΤΑ 
1.Εmail-ΑΙΤΗΣΗ (κατά χρονολογική σειρά )προς :
a) Περιβαλλοντικό Όμιλο ΠΕΡΙΒΟ, b) Δήμαρχο Σαλαμίνας, c) ΕΥΔΑΠ d) Αίτηση προς Δημοτικό Διαμέρισμα Σεληνίων e) Περιφερειακή ενότητα Νήσων κλπ f) Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά Νήσων και Δυτικής Αττικής (τμήμα Αιγιαλού & Παραλίας ) με η χωρίς μέχρι σήμερα απαντήσεις (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να δώσετε στις Ημερομηνίες Επικοινωνίας-Σε αντιπαραβολή με την άδεια που προσκόμισε η εταιρεία στην Αστυνομία (δ΄σχετικό) που είχε ξεκινήσει το έργο το 2014)
Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ 
1.Αναφορές-Καταγγελίες σε Λιμενικό τμήμα Σαλαμίνος και Αστυνομία Σαλαμίνος 2.Αποσπάσματα από βιβλία Συμβάντων των ανωτέρω 3.Κοινοποιήσεις της Αστυνομίας προς Εισαγγελέα ,Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κ.Ε.Δ. νύν ΕΤΑΔ) ,Δήμο Σαλαμίνας ΣΧΕΤ.:(τα β,γ,δ) 4.Αίτηση σε Δασαρχείο και Απάντηση.
Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ
Αποφάσεις (4 )Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας από <ΔΙΑΥΓΕΙΑ> Απολαύστε τις για τις αρχικές θέσεις των Αντλιοστασίων ,Tην υποτιθέμενη αλλαγή θέσης των ,Την αγορά οικοπέδων (καταρρίπτεται η σχέση Κόστους Οφέλους),Την Δημόσια Υγεία κλπ.
Δ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ
1.Κατάθεση Αιτήσεων προς Κ.Ε.Δ..Αντιπροσωπεία της έκανε αυτοψία στα επίμαχα σημεία όλης της παραλιακής ζώνης των Σεληνίων και το πόρισμά της αναμένεται να μας κοινοποιηθεί όπως και στον Εισαγγελέα. 
2.Αναλυτική Αναφορά προς Εισαγγελέα.
Καλή Ανάγνωση ΚΑΙ τα Συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου