Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΔΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΠ!!!


Αναδημοσίευση από:
                                                                           Μάνος Δερτούζος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΠΡΟΣΔΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΠ!!!
Μετά την μηνυτήρια αναφορά την οποία κάναμε στις 14 Μαρτίου κατά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την πρόσδεση του πλοίου SEA LADY στην Κυνόσουρα, μετά την καταγγελία στο ΚΛΠ στις 24 Μαρτίου για την πρόσδεση του πλοίου OCEAN SAGA, πιστεύαμε ότι άλλο πλοίο δεν θα δοθεί άδεια.
Χθες Παρασκευή 19 Μαϊου και απογευματινή ώρα πρόσδεσε στο Βορειανατολικό άκρο της Κυνόσουρας το πλοίο STRATEGIC ENDEAVOR σημαίας Συγκαπούρης. Μόλις ενημερωθήκαμε επικοινωνήσαμε με τον Α.Φ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κ. Δασκαλάκη , οποίος μας πληροφόρησε ότι την άδεια του πλοίου για πρόσδεση στην Κυνόσουρα δεν την έδωσε το Κ.Λ. αλλά ο ΟΛΠ. 

Στις 6 το απόγευμα παρουσιαστήκαμε στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας καταγγέλλοντας το γεγονός το οποίο μας παρέπεμψε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου βρεθήκαμε στις 7.30 Αναφέραμε για μία ακόμη φορά στο Κ.Λ.Π την νομοθεσία η οποία διέπεται ο Αρχαιολογικός χώρος της Κυνόσουρας, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε προσέγγιση πλοίου. Κάναμε επίσης γνωστό ότι την Δευτέρα το πρωί με τον δικηγόρο καταθέτουμε στην Εισαγγελία Πειραιά μήνυση κατά του ΟΛΠ. Μετά περίπου μία ώρα παρουσίας μας και συζήτησης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μας έστειλε πάλι στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας, ως αρμόδιο να παραλάβει οποιαδήποτε καταγγελία. Στις 9.30 βρεθήκαμε στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας όπου καταθέσαμε επώνυμη καταγγελία για παράνομη πρόσδεση του πλοίου στην Κυνόσουρα, ενώ θα ακολουθούσε την Δευτέρα μήνυση.
Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα στις 3 το μεσημέρι το πλοίο μεθόρμισε για την επισκευαστική ζώνη του Περάματος. Το περιστατικό αυτό το οποίο ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, αποδεικνύει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τους Αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας, αρκεί να επιδεικνύουμε τόλμη , αποφασιστικότητα κάνοντας άμεση παρέμβαση, έχοντας ως κύριο όπλο την νομοθεσία που προστατεύει τους Αρχαιολογικούς χώρους.
Ας καταλάβουν όλοι ότι με επιστολές και ευχολόγια δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αποτελέσματα.
Επιτροπή για την διάσωση των Αρχαιολογικών Χώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου