Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Γκρεμίζουν τα ''κόκκινα'' στο Μάτι


Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από το πρωί της Δευτέρας στην Ανατολική Αττική. Τέσσερα σπίτια σε Κόκκινο Λιμανάκι (τρία) και Μάτι (ένα) που έχουν χαρακτηριστεί από το συνεργείο των μηχανικών με «κόκκινο» είναι τα πρώτα που θα κατεδαφιστούν. 
Συνεργεία με ειδικές στολές θα βρίσκονται το πρωί της Τρίτης (στις 11.00) στην οδό Δρυάδων (Κόκκινο Λιμανάκι) για να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν καμμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντου ιδιαίτερα επιβλαβές στοιχείου για τον άνθρωπο

Πρόκειται για σπίτια τα οποία καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, κρίνονται ακατάλληλα να κατοικηθούν και για αυτό έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα. Δεν πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα.

Πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών -μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας αναλαμβάνει από σήμερα την διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την Ε.Ε..

Συνεργεία με ειδικές στολές θα βρίσκονται το πρωί της Τρίτης (στις 11.00) στην οδό Δρυάδων (Κόκκινο Λιμανάκι) για να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν καμμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντου ιδιαίτερα επιβλαβές στοιχείου για τον άνθρωπο.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιτηρεί τις εργασίες. 

Φωτογραφίες  από το σπίτι που κατεδαφίστηκε στο Μάτι στην Λ. Δημοκρατίας:





Η διαδικασία για την κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στην Ανατολική Αττική:

  • Τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν αυτοψίας αποφαίνονται εάν τα κτήρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.
  • Για τα κτήρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτηρίων, αδαπάνως για τους πολίτες.
  • Από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτηρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ.
  • Οι Υ.Δ. υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου