Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Νίνα Κασιμάτη στο Μπλόκο της Κοκκινιάς: Οι αδιαίρετα εθνικοί και κοινωνικοί αγώνες του λαού μας οδηγός ενάντια στον φασισμό.

Στεφάνι στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς κατέθεσε χθες, 17 Αυγούστου 2018, η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και δήλωσε τα εξής: 

«Κατέθεσα στεφάνι στη μνήμη των Ελλήνων πατριωτών, κομμουνιστών και αγωνιστών προγόνων μας στην Κοκκινιά, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές σε συνεργασία με τους ταγματασφαλίτες καταδότες στη Μάντρα του Μπλόκου και σε άλλα σημεία της πόλης μας, καθώς και χιλιάδων άλλων που συνελήφθησαν εκεί και οδηγήθηκαν στο Χαϊδάρι και σε γερμανικά στρατόπεδα κατοχής, πριν από 74 χρόνια, στις 17 Αυγούστου 1944. 


Η μνήμη των αδιαίρετα εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας είναι ο οδηγός μας απέναντι στον φασισμό. Απέναντι στους σύγχρονους ταγματασφαλίτες και δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται δυστυχώς στη Βουλή, επωφελούμενοι της κατακτημένης με αίμα ελευθερίας και δημοκρατίας, και σε αυτές τις γειτονιές δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. 

Οι αγώνες αυτοί είναι η αμετάκλητη ταυτότητά μας εδώ, στην προσφυγομάνα δημοκρατική Νίκαια και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Β’ Πειραιά, που κάθε γωνιά της διηγείται τη μικρή και τη μεγάλη Ιστορία της πατρίδας μας και της Αριστεράς, το φρόνημα του ελληνικού λαού, την εθνική αντίσταση και τη θυσία για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο που η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το νόμο της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης ξεκίνησε σε αυτήν την επέτειο, στις 17 Αυγούστου 1982, με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού, αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, και την επίκληση των αγωνιστών και των νεκρών του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Αθάνατοι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου