Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Οι Ρομά - κατά το νόμο - δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών!


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Ε.Π.Α.Σ.)
Αναρτήθηκε από 

Οι Ρομά - κατά το νόμο - δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών!
(με αφορμή το έγγραφο της Δημάρχου Σαλαμίνας για την παραβατική
δραστηριότητα των Ρομά και την «επιχείρηση σκούπα» που επιχειρήθηκε στη Σαλαμίνα τα ξημερώματα της 12/8/2018)

Πληροφορηθήκαμε, από έγγραφο της Δημάρχου Σαλαμίνας (αναρτήθηκε στο

salamina-press στις 6-8-2018), τις απόψεις της αλλά και τις προτάσεις για την παραβατική δραστηριότητα των "Ρομά" (συνολικά;!), με τίτλο «Έγγραφο της Δημάρχου Σαλαμίνας για την παραβατική δραστηριότητα των "Ρομά"».*
Εξάλλου, με βάση το έγγραφο αυτό πραγματοποιήθηκε «επιχείρηση σκούπα»(!) στη Σαλαμίνα τα ξημερώματα της 12/8/2018.
Ακολουθώντας παράγραφο – παράγραφο το έγγραφο της δημάρχου (βλ. σε εισαγωγικά με πλάγια γράμματα), θα θέλαμε να θέσουμε (στις παρενθέσεις, από κάτω, με έντονα γράμματα) – φυσικά την αντίθεσή μας στη στοχοποίηση και το πογκρόμ της όποιας κοινωνικής ομάδας – κάποιες τεκμηριωμένες θέσεις μας, αλλά κυρίως ερωτήματα, τόσο προς τη δήμαρχο όσο και – προς σκέψη – στους συνδημότες μας.
- «Κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες παρουσιάζεται το φαινόμενο να εγκαθίστανται οικογένειες διερχόμενων αθιγγάνων σε συγκεκριμένους χώρους του Δήμου που προφανώς τους εξυπηρετούν, γιατί διαθέτουν φωτισμό και παροχές νερού , όμως την φετινή περίοδο ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος και καθημερινά αυξάνεται δραματικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.».
(Έλληνες επισκέπτες ή αλλοδαποί τουρίστες δεν εγκαθίστανται Σ/Κ σε χώρους του Δήμου; Θα γίνει επιχείρηση σκούπα και γι’ αυτούς;)
- «Διότι ως είναι γνωστόν , οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες από άποψη υγιεινής, ρυπαίνουν την περιοχή που εγκαθίστανται, παραβιάζουν παροχές νερού & ρεύματος για να καλύψουν τις ανάγκες τους και το σημαντικότερο εκφοβίζουν και ληστεύουν κατοικίες που διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι.».
(Υπάρχουν δημόσια ουρητήρια στο δήμο Σαλαμίνας, ώστε να μη ρυπαίνεται; Άλλης καταγωγής πολίτες και ντόπιοι δεν ουρούν δημόσια στη Σαλαμίνα; Υπάρχει – τεκμηριωμένη - καταγραφή εξιχνιασμένων περιστατικών κλοπών στο νησί, όπου πλειοψηφούν οι διερχόμενοι Ρομά και σε τι ποσοστό; Ρητορικό το ερώτημα! Κατά το νόμο, οι Ρομά δεν
αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών! Άρα κάθε διάκριση στην καταγραφή αποτελεί επίσημη ρατσιστική πράξη, όπου διώκεται από τον αντιρατσιστικό νόμο!)
- «Υπάρχουν περιοχές όπως το Μπιζάνι και τα Βασιλικά που διαμένουν και δραστηριοποιούνται παραβατικά αθίγγανοι ενοχλώντας καθημερινά τους περιοίκους , οι δε αγρότες έχουν σχεδόν εγκαταλείψει τις λεηλατημένες ιδιοκτησίες τους μην αντέχοντας άλλο το πρόβλημα.».
(Υπάρχουν έγγραφες επώνυμες καταγγελίες; Και πόσες;)
- «Πλέον αυτού όμως, οι διερχόμενοι ΡΟΜΑ κατακλύζουν και τα κεντρικά λιμάνια του νησιού Παλουκίων και Βουρκαρίου σε καθημερινή βάση από την 22.00 μέχρι πρωίας, προκαλούν, καταλαμβάνουν μέρος των κρηπιδωμάτων, κοιμούνται στην ύπαιθρο, αφοδεύουν στα παρτέρια , χρησιμοποιούν παρανόμως τα πίλαρς νερού και ρεύματος και γενικά έχουν μετατρέψει τους συγκεκριμένους χώρους που χρησιμοποιούνται από χιλιάδες ανθρώπους για μετακίνηση και αναψυχή σε σκουπιδότοπους.».
(Αφοδεύουν στα παρτέρια – Δημόσια ουρητήρια ή χημικές τουαλέτες στα δυο αυτά λιμάνια υπάρχουν; Τις παραλίες του νησιού σε σκουπιδότοπους που έχουν μετατρέψει οι λουόμενοι τις έχει δει η δημοτική αρχή; Θα γίνει επιχείρηση σκούπα και γι’ αυτούς ή θα ήταν πιο ωφέλιμο, να σκουπίσει τις ακαθαρσίες;)
- «Εμείς σαν Δημοτική Αρχή, έχουμε υιοθετήσει την πολιτική της ένταξης αθιγγάνων στην κοινωνία μας και στο νησί μας πολλά χρόνια υπάρχουν νόμιμοι καταυλισμοί, από τους οποίους ουδόλως θιγόμαστε και στους οποίους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια.».
(Ποια ακριβώς είναι τα χειροπιαστά μέτρα της πολιτικής ένταξης; Πως και με ποιο τρόπο τους παρέχεται η κάθε δυνατή βοήθεια; Συντάξατε κα Δήμαρχε το έγγραφό σας την 1/8/2018, τι έκανε ο δήμος Σαλαμίνας για τους Ρομά δημότες του στις 2/8, επέτειο(2/8/1944) του ολοκαυτώματος (800.000 στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς!) των Ρομά από τους Γερμανούς Ναζί;)
- «Όμως ο διερχόμενοι ΡΟΜΑ είναι αγνώστου προέλευσης, παράνομοι και ανεξέλεγκτοι. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και στοιχεία του Α.Τ. Σαλαμίνας, έχουμε δραματική αύξηση κλοπών σε κατοικίες και μάλιστα ένοπλων επιθέσεων.».
(Υπάρχουν τεκμήρια πως όλα τα παραπάνω οφείλονται αποκλειστικά στους Ρομά; Και πως;! Κατά το νόμο, οι Ρομά δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών!)
- «Σε όλα τα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και ο κίνδυνος της πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εστίες που τοποθετούν χωρίς καμία προστασία , κυρίως κάτω από σκιές δένδρων για το καθημερινό μαγείρεμα. Όπως καταλαβαίνετε , αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και αν συμβεί ατύχημα θα είναι μοιραίο για το νησί μας που είναι κατάφυτο και άναρχα πυκνοκατοικημένο . Όπως είναι φυσικό το πρόβλημα καταλήγει στο Δήμο και θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση.».
(Το κάψιμο των χορταριών και το ψήσιμο σε εξωτερικούς χώρους όλων των παραθεριστικών και μόνιμων κατοικιών σ’ όλο το νησί δεν ελλοχεύει κίνδυνο πυρκαγιάς; Ετοιμάζει ο δήμος «επιχείρηση σκούπα» και γι’ αυτούς τους συνδημότες μας;)
- «Όμως όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα η κατάσταση, η μοναδική και οριστική λύση του προβλήματος, είναι μια συντονισμένη επέμβαση
πλήρους απομάκρυνσης των διερχόμενων ΡΟΜΑ από το νησί μας. Σε αυτή ακριβώς τη λύση επικεντρώνεται το αίτημα του Δήμου μας και σας παρακαλώ θερμά να το εξετάσετε με την ευαισθησία που σας διακρίνει, γιατί χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση. Με εκτίμηση.Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.».
(«Συντονισμένη επέμβαση πλήρους απομάκρυνσης των διερχόμενων ΡΟΜΑ από το νησί μας»(!) - Θεωρείτε πως μια «επιχείρηση σκούπα», ένα «πογκρόμ», μια οργανωμένη ολική δίωξη (παραβατικών και μη) διερχόμενων Ρομά είναι η τέλεια – πρακτικά κι ηθικά - λύση; Για να σας απαντήσει και κανένας, μορφωμένος, ειδικός, πάνω στο θέμα, ο Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής σημειώνει : «Οι εγκληματολογικές στατιστικές στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν ειδικές κατηγοριοποιήσεις για την εγκληματικότητα των Τσιγγάνων! Και τούτο είναι φυσικό, καθώς, κατά το νόμο, οι Τσιγγάνοι δεν αποτελούν ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών. Αν όμως σύμφωνα με το Σύνταγμα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, η κοινωνική πραγματικότητα των Τσιγγάνων αφήνει να διαφανούν τα ελλείμματα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας και θέτει σοβαρούς προβληματισμούς για την εξώθηση - μέσω του κοινωνικού αποκλεισμού – μέρους της πληθυσμιακής αυτής ομάδας στο χώρο της ανομίας και της εγκληματικότητας». – Γνωρίζετε κα Δήμαρχε ότι το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) κατήγγειλε, τον Σεπτέμβριο του 2006, ότι στην Ελλάδα "την τελευταία δεκαετία παρατηρείται η μεγαλύτερη παράνομη έξωση Ρομά", ενώ παράλληλα είναι σε έξαρση η εξύβριση των υπερασπιστών των δικαιωμάτων τους, με την συμβολή και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα αναφέρεται ότι «ήδη την 1η Σεπτεμβρίου 2006 κατατέθηκε ερώτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον εισηγητή για θέματα μειονοτήτων, βουλευτή Λετονίας Μπορίς Τσίλεβιτς)».
Υ.Γ.
Δεν πρωτοτυπεί είτε σ’ αυτό το θέμα – ανθρωπισμού - η δήμαρχος Σαλαμίνας : «Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι δήμαρχοι Μυκόνου και Σαντορίνης. Οχι όμως για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και την αισχροκέρδεια, που φτάνει στα ύψη -τελευταίο κρούσμα οι πληρωμές με POS μέσω ... Ελβετίας - ούτε για να κυνηγήσουν την εργοδοτική παραβατικότητα που βάζει ανθρώπους να κοιμούνται σε πυρωμένα κοντέινερ. Οχι, η πληγή του
κοσμοπολίτικου νησιού για τους ανησυχούντες δημάρχους είναι «η αθρόα προσέλευση Ρομά» ... Ε, βέβαια, αν είσαι φτωχοδιάβολος και επαιτείς, είσαι εγκληματίας. Αν είσαι επιχειρηματίας και κλέβεις ασύστολα, είσαι στυλοβάτης της ανάπτυξης.» ... «... Οι δήμαρχοι Σαντορίνης και Μυκόνου με επιστολή στον πρωθυπουργό, υπουργούς, εισαγγελείς κ.ά., ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, με σκοπό να παταχθούν φαινόμενα εγκληματικότητας. Στην κορυφή(!) των προτεραιοτήτων βάζουν την «επαιτεία και εκμετάλλευση ανηλίκων από Αθίγγανους» και το «παρεμπόριο στις παραλίες από πλανόδιους μικροπωλητές». Πιο κάτω(!) στη λίστα βρίσκονται οι διαρρήξεις, τα ναρκωτικά, το οξύτατο πρόβλημα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Επιλέγουν να στοχοποιήσουν ως νούμερο ένα απειλή όχι όσους κινούν τα νήματα των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, αλλά συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες...». ***
*Βλ. – «Έγγραφο της Δημάρχου Σαλαμίνας για την παραβατική δραστηριότητα των "Ρομά"» : https://salamina-press.blogspot.com/2018/08/blog- post_10.html
**Βλ. – «Επιχείρηση “σκούπα” στη Σαλαμίνα» : https://salamina-
***Βλ. – «Kράτος Μυκόνου» : http://www.efsyn.gr/arthro/kratos-mykonoy
& «Μύκονο και Σαντορίνη... Τσιγγάνος δεν θα μείνει;» :

Ενωτική Πρωτοβουλία
Αντιφασιστών Σαλαμίνας
Αύγουστος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου