Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Δωρεά αμαξιδίου στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας από το σύλλογο "Αγάπη για τη Ζωή" και τους "Pourangers" Σαλαμίνας


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων Αγάπη Για Ζωή, ιδρύθηκε το 2005 με μοναδικό όραμα τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Σκοπός του Αγάπη για Ζωή είναι:
  • Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων πανελλαδικά
  • Η κυκλοφοριακή αγωγή ανηλίκων και ενηλίκων 
  • Η αρωγή και συμπαράσταση στον άγνωστο συνάνθρωπο με κινητικές δυσκολίες, τις οποίες απέκτησε είτε από τροχαίο είτε από άλλη αιτία, μέσα από μια απλή εθελοντική πράξη
  • Η οικολογική συνείδηση & μείωση πλαστικών απορριμμάτων. Η έννοια της ανακύκλωσης
  • Η αγάπη για τον εθελοντισμό, τις αξίες του και τα απτά αποτελέσματά του
Αν και το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε επί πονηρού σκοπού, ένας σύλλογος με ίδιο όνομα με εμάς, με σκοπό την εξαπάτηση και την κοροϊδία, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στον άνθρωπο....

Πιστεύω της ομάδας είναι ότι οι ομάδες κρίνονται από τα έργα τους και τις δράσεις τους, καθώς και ότι όσο περισσότερες είναι οι προκλήσεις τόσο περισσότερο δυναμώνουμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 133 αμαξίδια και ειδικοί μηχανισμοί. Τα 33 αμαξίδια έχουν δοθεί από 1.1.2018 έως σήμερα 30/10/2018.

Η ομάδα έχει επισκεφθεί δεκάδες σχολεία όπου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή. Από τα σεμινάρια αυτά οι επωφελούμενοι μαθητές ήταν 21.000. Τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί και ανακυκλωθεί περισσότερα από 130.555.425 πλαστικά καπάκια. Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι από 75.000 μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλων των βαθμίδων. Η συμμετοχή των ενηλίκων ξεπερνά τα 10.000 άτομα πανελλαδικά. Υπάρχει αγαστή συνεργασία με 16 Δήμους πανελλαδικά, 33 δημόσιους φορείς και 5.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η μεταφορά των πλαστικών καπακιών προς το εργοστάσιο ανακύκλωσης καθώς και αμαξιδίων στη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιείται με την πολύτιμη βοήθεια των μεταφορικών εταιρειών καθώς και των ακτοπλοϊκών. Η συλλογή πλαστικών καπακιών από δεκάδες σημεία στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, δίνει τη δυνατότητα μεγάλης συγκέντρωσης τους και ως εκ τούτου στην άμεση ανταπόκρισή μας, για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Η συνεχιζόμενη προσπάθεια, η μαζική στήριξη στο έργο, έχουν ως αποτέλεσμα την ανιδιοτελή προσφορά, κάθε φορά που δωρίζεται έναν αμαξίδιο ή ένας ειδικός μηχανισμός και τέλος τη μέγιστη χαρά που λαμβάνουμε όλοι μας, όταν η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας βελτιώνεται και αυτό αντανακλάται στο πρόσωπό τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ, Αγάπη για Ζωή έχει στο ενεργητικό του σταθερές και συνεχιζόμενες συνεργασίες με φορείς, εταιρείες, συλλόγους κ.ά.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως σήμερα 30/10/2018 παραδόθηκαν 2 αναπηρικά απλού τύπου αμαξίδια φτάνοντας έτσι στον αριθμό 133. Το πρώτο αμαξίδιο δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και ήταν δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλος – Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Το δεύτερο αμαξίδιο το παρέλαβε η οικογένεια ενός μικρού κοριτσιού το οποίο από σήμερα θα μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να συμμετέχει κανονικά στις δραστηριότητες όπως οι άλλοι συμμαθητές και οι άλλες συμμαθήτριες.

Στην παράδοση του αμαξιδίου στη Σαλαμίνα παρούσα ήταν η πρόεδρος του Αγάπη για Ζωή κα Βιβή Βάγγαλη και το μέλος κα Λίτσα Ευαγγέλου, καθώς επίσης οι Πάρης ΑδριανόςΓιωργος ΒιένναςΛουκάς Φρερής, από την ομάδα των pourangers.

Από την πλευρά του κέντρου υγείας οι εκπρόσωποι ήταν από το σύλλογο των νοσηλευτών Κέντρου υγείας κα Νάνου και ο γιατρός γενικής ιατρικής κος Μανάρας.

Σε ό,τι αφορά στην παράδοση του αμαξιδίου που αφορά τη μικρή μας φίλη, στα γραφεία του συλλόγου ήρθαν οι γονείς και ο αδερφός της (μετά από μεσολάβηση του διευθυντή του 52ου δημοτικού Αθηνών). Την παράδοση πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας του Αγάπη για Ζωή, Κατερίνα Μπαλαγούρα και τα μέλη Θανάσης Κανινιάς και Μαρία Ζαννιά.

Η τόσο δραστήρια μέρα έκλεισε με την επισφράγιση μιας νέας συνεργασίας με την ομάδα των pourangers. Η εν λόγω ομάδα μοτοσυκλετιστών, στα πλαίσια της ομαδικότητας, του ανθρωπισμού, της καλής διάθεσης και της καλής πρόθεσης, έτεινε χείρα φιλίας με σκοπό την συνεισφορά ιδεών. Οι ιδέες μπορούν να μελετηθούν και να δημιουργήσουν δράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του οράματος της ομάδας μας, το οποίο είναι ένας κόσμος με λιγότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Στα πλαίσια του αγνού και άδολου εθελοντισμού, της πραγματικής προσφοράς, του υπερυψωμένου εμείς και όχι εγώ, συνεχίζουμε της δημιουργικές και αποτελεσματικές συνεργασίες.

Η αγάπη για τον άνθρωπο και το χαμόγελο στο πρόσωπο του είναι ο καθημερινός μας στόχος.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου