Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αναβλήθηκε για τις 10 Μαρτίου 2015 η δίκη για τον βασανισμό του Ουαλίντ Ταλέμπ


oualint-taleb 

Ύστερα από τέσσερις μήνες εκδικαζόταν σήμερα (Τρίτη, 09:00) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ) η υπόθεση της απαγωγής και του άγριου βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012 .

Παρότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες ιστορίες ρατσιστικής βίας των τελευταίων χρόνων, όλες τις προηγούμενες φορές στο δικαστήριο ελάχιστοι άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό του βασανισμένου Ουαλίντ, μόνο 3-4 συγγενείς του, λιγοστοί φίλοι από τη Σαλαμίνα και ένας εκπρόσωπος της αιγυπτιακής πρεσβείας.
Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι: o φούρναρης, ο γιος του και δύο φίλοι τους. «Αμα σε ξαναδώ να κυκλοφορείς στη Σαλαμίνα θα σε στείλω κατευθείαν στην Αίγυπτο», του είχε πει  oualint-epithesi
ο πρώην εργοδότης του την προηγούμενη άνοιξη έξω από το δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, Γιώργος Σγούρδος, ιδιοκτήτης φούρνου στη Σαλαμίνα και εργοδότης του θύματος, ο γιος του (μέλος της Χρυσής Αυγής) και ένας φίλος τους, αλβανικής καταγωγής, είναι οι φερόμενοι ως δράστες στην υπόθεση απαγωγής, βασανισμού και κλοπής οικονομιών μηνών του Ουαλίντ Ταλέμπ, τον οποίο άφησαν επί ώρες αλυσοδεμένο σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα.
Άνεργος επί δύο χρόνια, με σοβαρά προβλήματα υγείας (σχεδόν δεν βλέπει από το ένα μάτι), πάμφτωχος (ο εργοδότης του τού χρωστάει περίπου 7.000 ευρώ από τα 12.350 που είχε κλέψει -ήταν οι οικονομίες μηνών πολλών Αιγυπτίων της Σαλαμίνας), με την οικογένειά του στην Αλεξάνδρεια, ο Ουαλίντ περιμένει επιτέλους τη δικαίωση και δηλώνει πως θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Κ.Ζαφ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου