Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Θα κλείσει ή όχι το Κ.Ι.Φ.Α.Δ. Σαλαμίνας;

 Κοινωνικό  Ιατρείο - Φαρμακείο  Αλληλεγγύης  Δ.  Σαλαμίνας
Υπάρχει μία έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα εάν θα κλείσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας ή όχι...
Δεν κρύβουμε και δεν κρύψαμε ποτέ από κανέναν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ιατρείο που αντί να λύνονται αντιθέτως προστίθενται καθημερινά και άλλα….
Έχοντας κλείσει ένα 5μηνο που τα τηλέφωνα είναι κομμένα στο Ιατρείο καθώς και το internet, σήμερα το μεσημέρι μέσω του εντεταλμένου παρά τω Δημάρχω Δημοτικού Συμβούλου κ. Αγαπίου μας ενημέρωσαν πως θα πρέπει να μεριμνήσουμε εμείς πλέον για τηλεφωνική γραμμή την οποία θα την πληρώνουμε μόνοι μας.Μέσα στο προσεχές 10ήμερο θα έχουμε ξεκαθαρίσει την κατάσταση για το τι, πως και εάν η νέα Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση όσον αφορά το πρόγραμμά της για «πλήρη στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου», καταθέτοντας εντός των ημερών τα ερωτήματά μας στην κ. Δήμαρχο και περιμένοντας ξεκάθαρες πλέον απαντήσεις.
Σας απαντούμε ευθέως πως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας θα κλείσει την ημέρα που δεν θα μας χρειάζεται κανένας από τους 3.200 και πλέον συνανθρώπους μας που τους προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας με γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις ακόμη και με την παρέμβασή μας στα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους ασθενείς μας ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας ΟΧΙ μόνο δεν θα κλείσει, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα επανέλθουμε σε αυτά με Δελτίο Τύπου μόλις έχουμε και εγγράφως από την Νέα Δημοτική Αρχή τις ξεκάθαρες απαντήσεις που ζητούμε.
Ενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Ιατρείο καθημερινά επανδρώνεται με καινούρια μηχανήματα και γιατρούς και σύντομα θα βρισκόμαστε μία φορά τη εβδομάδα στο Αιάντειο για τους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να έρθουν στο Ιατρείο οι οποίοι χρειάζονται γιατρούς και φάρμακα στερούμενοι ακόμη και το εισιτήριο για να φτάσουν έως την πόρτα μας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους από την στιγμή που μάθαμε πως μας έχουν ανάγκη και μας χρειάζονται δεν θα τους αφήσουμε μόνους, όπως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανείς συνάνθρωπός μας στο νησί χωρίς γιατρό, φάρμακα, χειρουργείο, αίμα, νοσοκομείο.
Έχουμε στο πλευρό μας την πλήρη στήριξη των Αλληλέγγυων Ιατρείων όλης της Χώρας, γιατρούς και φαρμακοποιούς από την Σαλαμίνα και εκτός Σαλαμίνας, καθώς και τους κατοίκους του Νησιού που είναι έτοιμοι να μας συμπαρασταθούν και να στηρίξουν το έργο μας.
Σεβόμενοι τους 3.200 και πλέον συνανθρώπους μας που στηρίζουμε σε μηνιαία βάση (αριθμός δυστυχώς που αυξάνεται καθημερινά με την προσέλευση νέων ατόμων που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας να στηρίξουν με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας τον αγώνα μας, υποσχόμενοι πως, όπως όλο το καλοκαίρι μείναμε δίπλα στους ασθενείς μας χωρίς να κλείσουμε ούτε μία ημέρα, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι την ημέρα που δεν θα μας χρειάζεται κανείς πλέον συνάνθρωπος μας.
Θα επανέλθουμε με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ διότι όπως ο καρκίνος και άλλες ασθένειες δεν περιμένουν έτσι θα φροντίσουμε κι εμείς να έχουμε επίσημα πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα ερωτήματα που έχουμε θέσει για να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τα πράγματα και να τα πούμε ΟΛΑ καθαρά πλέον με το όνομά τους.

Πηγή: Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου