Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Τσαβαρής: το ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ απονέμεται στην Δήμαρχο Σαλαμίνας



Διαβάζοντας με προσοχή την αγωνιώδη απολογία της Δημάρχου, η πρώτη εντύπωση που έρχεται στο μυαλό μας είναι ότι, παρά την 12χρονη συνεχή παρουσία της στα Δημοτικά δρώμενα, τώρα δυστυχώς ανακάλυψε, αφ’ ενός μεν τα  πραγματικά προβλήματα  του Δήμου, αφ’ ετέρου δε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίλυση τους.

Παρά του γεγονότος ότι από τις αρχές του 2011, ήταν γνωστή η τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου (συσσωρευμένα χρέη πάνω από 40,00 εκατ. ευρώ και από τους δύο πρώην Δήμους), η Δήμαρχος την λησμόνησε και την απέκρυψε, γιατί μοναδικός της στόχος ήταν, μέσα από τον λαϊκισμό, την συκοφαντία και την ρουσφετολογία, να υφαρπάξει την ψήφο των Σαλαμινίων και να κατακτήσει την πολυπόθητη γι αυτήν και όχι μόνο Δημοτική Εξουσία.
Δεν χρειάζεται να της υπενθυμίσουμε πόσες ώρες συζητήσεων αναλώθηκαν την περασμένη τετραετία  μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά. Δεν χρειάζεται να της υπενθυμίσουμε ότι ψηφίσαμε  τα οικονομικά μεγέθη (προϋπολογισμό – απολογισμό – ισολογισμό) για τα έτη 2011,2012 και 2013 και φυσικά να της τονίσουμε ότι δεν δικαιούται να δηλώνει ότι τώρα «ανακάλυψε την πυρίτιδα».
Το μόνο που υποδηλώνει πλέον η στάση και η συμπεριφορά της, μετά το προεκλογικό μπαράζ παροχών και υποσχέσεων του στυλ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, είναι η επιβεβαίωση της πολιτικής της ανεπάρκειας στο να διαχειριστεί τα θέματα και προβλήματα του Δήμου, αλλά κυρίως η ανυπαρξία σχεδίου διεκδίκησης και προγραμματισμού για  να πετύχει τις αναγκαίες λύσεις για τον τόπο.
Ως αποκορύφωμα δε του λαϊκισμού της, υπενθυμίζουμε στους δημότες και κατοίκους της Σαλαμίνας, ότι πριν ένα χρόνο ακριβώς στα πλαίσια της ψήφισης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 και ενώ φυσικά διεκδικούσε τον Δημαρχιακό Θώκο, όταν εμείς ως Δημοτική Αρχή προτείναμε και ψηφίσαμε μηδενική αύξηση στα Δημοτικά Τέλη, αντιπρότεινε την ΜΕΙΩΣΗ αυτών!!!, κατηγορώντας μας τότε για αναλγησία απέναντι στην φτωχοποιημένη κοινωνία.
Με αυτό και μόνο το γεγονός δικαιούται να της απονεμηθεί το ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, αφού μέσα σε 365 ημέρες «η μείωση των Δημοτικών Τελών» μετατράπηκε στην μεγαλύτερη αύξηση (κατά 50% και πάνω στα Δημοτικά Τέλη, δημοτικό τιμολόγιο ύδρευσης στην κλίμακα από 36 κυβ.  έως 60 κυβ., κοινόχρηστους χώρους και λοιπά) στην ιστορία του Δήμου.
Τέλος, η Δήμαρχος  ΟΦΕΙΛΕΙ να κρατήσει  τον Δήμο «ΟΡΘΙΟ» και να εξασφαλίσει την λειτουργικότητα του, διασφαλίζοντας τουλάχιστον την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Επίσης ζητούμε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και  να επιβάλει τον κανονισμό λειτουργίας του κατά τις συνεδριάσεις.
                                                                                                         
                                                                                                   Σαλαμίνα 1-11-2014
                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                                                                                         
                                                                                                       Γιάννης Τσαβαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου