Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δωροδοκία το χαρτζιλίκι για τα κάλαντα σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο...

ΚάλανταΑναστάτωση στην κοινωνία και στην χριστουγεννιάτικη αγορά έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρείου Πάγου πως το φιλοδώρημα στα παιδιά που λένε τα κάλαντα είναι δωροδοκία, ενώ... το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους.

Χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να πέσουν πολύ έξω στον προϋπολογισμό τους, αφού βλέπουν να χάνονται οι ελπίδες τους για μια καλή μπάζα από τα κάλαντα που θα έλεγαν τα πιτσιρίκια.

Για πολλά ελληνικά νοικοκυριά, το χαρτζιλίκι από τα κάλαντα είναι το μόνο σίγουρο εισόδημα στην διάρκεια της χρονιάς, αφού τα λαχεία, και το λόττο δεν σου κάθονται και πολύ εύκολα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, τα χρήματα που δίνουν οι νοικοκυραίοι στα παιδιά που λένε τα κάλαντα αλλοιώνουν το έθιμο, οπότε οι νοικοκυραίοι θα πρέπει να δίνουν στα παιδιά μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή εκείνα τα σοκολατάκια που τα έχουν πέντε χρόνια, και, αν πέσουν κάτω, κάνουν τρύπα στο παρκέ.

Επίσης, στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως οι νοικοκυραίοι δίνουν χρήματα στα παιδιά για να σταματήσουν να λένε τα κάλαντα και να τους παίρνουν τα αυτιά, αλλά αυτή είναι η λάθος κίνηση εκ μέρους των νοικοκυραίων γιατί τα παιδιά νομίζουν πως τους δίνουν χρήματα επειδή λένε τα κάλαντα σαν αηδόνια, οπότε παίρνουν φόρα και τα λένε όλα -και από δυο φορές μάλιστα- και οι νοικοκυραίοι βγάζουν αφρούς από το στόμα.

Βέβαια, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφανθεί πέρσι πως η δωροδοκία είναι πιο παλιό έθιμο από τα κάλαντα στη χώρα μας, οπότε θα μπορούσαμε να τα συνδυάσουμε, ώστε να αναδειχτεί το μεγαλείο του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, πολλοί είναι οι γονείς που δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να πουν τα κάλαντα, ενώ και οι νοικοκυραίοι δεν θα ανοίγουν τις πόρτες στα παιδιά, από τον φόβο να μην βρεθούν κατηγορούμενοι για δωροδοκία και περάσουν τις γιορτές στα κρατητήρια.

Τα παιδιά έχουν πάρει ανάποδες με την απόφαση του Αρείου Πάγου και σκοπεύουν να μπουκάρουν στα σπίτια, να λένε τα κάλαντα με το ζόρι, και μετά να δένουν τον γέρο και την γριά χειροπόδαρα και να τους βασανίζουν μέχρι να τους πουν πού έχουν κρύψει τη σύνταξη.

Χρόνια Πολλά!...
pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου