Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΙΕΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!!!!!

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2015. ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ (ΑΝΩ ΤΩΝ 18) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ.
ΕΙΔΙΚΟΤΗTEΣ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική αίτηση δήλωσης προτίμησης για εγγραφή στο ΔΙΕΚ στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σαλαμίνας, επί της οδού Αναπαύσεως, έναντι Υπεραγοράς ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, από Δευτέρα έως και Πέμπτη και ώρες από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2014.
Με την υπ' αριθμ. 10651/11-9-2014(ΑΔΑ: 6ΠΘΞ9-ΡΥΞ) απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ιδρύθηκε Δημόσιο ΙΕΚ στην Σαλαμίνα. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη Σαλαμίνα, που πρέπει όλοι μας να το στηρίξουμε. Μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση του Νησιού μας. Φέτος θα έχουν την ευκαιρία υποψήφιοι καταρτιζόμενοι, να φοιτήσουν στο Νησί τους, στο Δημόσιο ΙΕΚ της Σαλαμίνας, σε πολλές ενδιαφέρουσες και με μεγάλη ζήτηση ειδικότητες όπως Νοσηλευτική, Βρεφονηπιοκόμων, Αισθητικής, κομμωτικής, Οικονομίας και Διοίκησης, πληροφορικής, Ηλεκτρονικων, Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων.
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) είναι φορείς που παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση.
Η φοίτηση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχει διάρκεια 5 εξάμηνα δηλαδή 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης(1200 ώρες) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας (1050 ώρες). Μπορεί να εγγραφεί κάποιος σε ΙΕΚ αν είναι απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), απόφοιτος ΙΕΚ καθώς και Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση στα Δ.Ι.Ε.Κ. Στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Δ.Ι.Ε.Κ.) η φοίτηση παρέχεται δωρεάν.
Το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα τελειώσει τον Ιούνιο και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κυρίως απογευματινές ώρες.
Είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους και όσες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα πτυχίο και μια ειδίκευση χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς έξοδα, χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης και δωρεάν.
Απευθύνομαι κυρίως στους νέους και στις νέες της Σαλαμίνας που δεν μπόρεσαν ή δεν επιθυμούσαν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά χρειάζονται κάποια επαγγελματική εξειδίκευση που θα βοηθήσει στην μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση.
Επίσης απευθύνομαι και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν μια επαγγελματική εξειδίκευση και τώρα τους παρέχεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και να διεκδικήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι καιροί που διανύουμε είναι δυστυχώς δύσκολοι και πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη ενός πτυχίου. Ποτέ δεν είναι αργά.
Οι αιτήσεις που θα γίνουν θα κρίνουν την πορεία, το μέλλον και την δυναμική του ΙΕΚ, γι αυτό θα είναι καλό να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και να το διαδώσουμε όπου μπορούμε.

Πηγή: Tasos Salmatanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου