Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΕ ΑΕ


Στάση εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1326

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την προσπάθεια κατάργησης και συγχώνευσης των Λιμενικών Ταμείων και τη μετατροπή τους από Ν.Π.Δ.Δ. σε Α.Ε.

Είναι μία νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των Λιμενικών Ταμείων, ιδιαίτερα των νησιωτικών Δήμων που θα τους οδηγήσει σε μεγαλύτερη απομόνωση αλλά και οικονομική επιβάρυνση στη συντήρηση και λειτουργία τους.

Η παράδοση της διαχείρισης των λιμανιών και των χερσαίων ζωνών αυτών σε μια Ανώνυμη Εταιρεία είναι η αρχή για την ολοκληρωτική παράδοση των νησιών και αργότερα όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέρονται.
Με την μετατροπή των Λιμενικών Ταμείων σε Α.Ε. είναι ξεκάθαρο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι απλός παρατηρητής στις επιβαρύνσεις που θα υποστούν οι Τοπικές κοινωνίες (υπέρογκη αύξηση Λιμενικών τελών ερασιτεχνικών και αλιευτικών σκαφών, υπέρογκη αύξηση τελών παραχώρησης χώρου, αύξηση εισιτηρίων κ.λπ.) αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των αλιέων με υπέρογκα αντίτιμα ελλιμενισμού και αβάσταχτα χαράτσια.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την έντονη αντίδρασή της και ζητά από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα χαρατσώσει και θα ερημώσει κυρίως την Περιφέρεια αλλά και τους νησιωτικούς Δήμους.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου