Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Όταν η Δήμαρχος Σαλαμίνας για μικροπολιτική σκοπιμότητα παραποιεί την ιστορία



Αναρτήθηκε από 
Την Παρασκευή 19/6 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο σπίτι-μουσείο του Σικελιανού στη Φανερωμένη, από το Δήμο Σαλαμίνας, το Ν.Π.Δ.Δ. Βιβλιοθήκης-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος η Εκδήλωση Μνήμης για τον Άγγελο Σικελιανό.

Η εκδήλωση σε γενικές γραμμές ήταν καλή, δεν θέλω όμως να σταθώ σ' αυτή αλλά στο λόγο της Δημάρχου. 
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου στο λόγο της έκανε ειδική μνεία στον πρώην Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Μακρή, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, για την προσφορά του στο νησί αλλά ειδικά για την αναπαλαίωση του σπιτιού του Σικελιανού. 
Όπως είπε αυτό το έργο όπως και άλλα πολλά τα οφείλουμε στον κ. Μακρή. Την ίδια στιγμή που η κα. Νάννου έδινε την πατρότητα του συγκεκριμένου έργου στον κ. Μακρή, λίγα μέτρα πιο πέρα, ο καθένας μπορούσε να διαβάσει στην επιτοίχια επιγραφή ότι το έργο πραγματοποιήθηκε επί δημαρχίας Βαγγέλη Αγαπίου! 

 Μέχρι και το επίσημο site του Δήμου Σαλαμίνας την διαψεύδει  http://salamina.gr/Default.aspx?tabid=233&language=el-GR  αφού αναφέρει ότι:

"Το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, στην παραλία της Μονής Φανερωμένης, αναστηλώθηκε (2003-2006) επί Δημαρχίας Βαγγέλη Αγαπίου. Σ΄αυτό έζησε για πολλά χρόνια και δημιούργησε το σημαντικότερο έργο του. Δίπλα στο σπίτι υπάρχει η προτομή του."

Είναι πράγματι λυπηρό από ανθρώπους που έχουν εκλεγεί απ' την πλειοψηφία του λαού και διοικούν αυτό το τόπο για λόγους προσωπικής εμπάθειας(όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις της Δημάρχου με τον πρώην Δήμαρχο κ. Αγαπίου) αλλά και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες να παραποιούν την ιστορία.

από mail αναγνώστη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου