Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

«ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»


ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επιτέλους αλήθειες στο Ευρωκοινοβούλιο, δια στόματος του πρωθυπουργού.
Σε μία ιστορική ομιλία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στον απόηχο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας την αποτυχία των προγραμμάτων διάσωσης καθώς και στα κακώς κείμενα στο εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας το λόγο του, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας πως ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς αέναη λιτότητα.

Τόνισε πως η γενναία επιλογή του ελληνικού λαού λήφθηκε παρά τη πρωτοφανή πίεση με τις τράπεζες να είναι κλειστές τράπεζες. Σε εκείνο το σημείο μέρος του Ευρωκοινοβουλίου διαμαρτυρήθηκε, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Πάταξον μεν, άκουσον δε». 
Αναφορικά με την απόφαση του δημοψηφίσματος υπογράμμισε πως το ΟΧΙ δεν αποτελεί επιλογή ρήξης, αλλά επιστροφή στις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπλήρωσε λέγοντας πως είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη είτε θα είναι δημοικρατική είτε θα έχει τεράστιες δυσκολίες, όπως αυτές που διανύουμε.
«Η διαπραγμάτευση επιδιώκει να επιβεβαιώσει τους κοινούς κανόνες λειτουργίες κ το σεβασμό των λαών μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, κερδίζοντας το χειροκρότημα από μεγάλη μερίδα του Ευρωκοινοβουλίου.
«Αναλάβαμε πριν από πέντε μήνες, όμως τα προγράμματα διάσωσης βρίσκονται σε ισχύ εδώ κ περίπου πέντε χρόνια. Αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτούς τους μήνες, αλλά αυτή η κατάσταση οφείλεται στις επιλογές αυτών των πέντε χρόνων που δεν οδήγησαν στην έξοδο από την κρίση. Διαβεβαιώνω πως τα τελευταία πέντε χρόνια ο λαός έκανε μια εξαντλητική προσπάθεια, όπως κ σε άλλες χώρες, με σκληρά μέτρα και προγράμματα λιτότητας. Πουθενά όμως τα προγράμματα δεν ήταν τόσο σκληρά, αφού φτάσαμε σε σημείο που γίναμε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου