Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τοποθετήθηκαν ταΐστρες & ποτίστρες για τ’ αδέσποτα στο Δήμο Ιωαννιτών. Στον Δήμο Σαλαμίνας;

Πηγή: Ιστορίες Αδέσποτων

Εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών και εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Animal Action Ioannina, τοποθέτησαν σήμερα σε πέντε διαφορετικά σημεία ταΐστρες για τ’ αδεσποτάκια της πόλης των Ιωαννίνων ώστε να βρίσκουν τροφή και καθαρό νερό όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.
Η ιδέα κατασκευής και ο σχεδιασμός των ταϊστρών ανήκει στην κα Ντίνα Ζήκου, πτυχιούχο μηχανικό του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία είναι ενεργή φιλόζωος και χάρη στις προσπάθειες της πολλά αδέσποτα ζώα βρήκαν οικογένειες. «Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Μπρέχα που αγωνίζεται καθημερινά για την ευζωία των αδέσποτων εντός και εκτός καταφυγίου και που υλοποίησε την πρόταση της κα Ζήκου για την σίτιση των αδέσποτων. Επίσης ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τσόλη, τον κτηνίατρο κ. Γιώργο Τσακανίκα, την κα Μαντώ Παπαδάκη, την ΖΩΟΠΙ του πανεπιστημίου, που είναι στην επιτροπή του Δήμου και λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για μια καλύτερη ζωή στ' αδεσποτάκια μας» αναφέρει ο φιλοζωικός συλλόγους Animal Action Ioannina.

Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες, μετά από συνεννόηση της δημοτικής αρχής Ιωαννιτών και της Animal Action Ioannina, είναι 1. Πλατεία (στο πάρκο στο Ρολόι), 2. Θεατράκι (παραλίμνιο), 3. Δροσιά (Στο βουνό στο Φρόντζο στην αφετηρία των αθλητών), 4. Λιμνοπούλα (στο κυκλικό πάρκο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου) και 5. Ντραμπάτοβα (κοντά στη προβλήτα προς το νησάκι).

Την ερχόμενη Δευτέρα θα τοποθετηθούν και οι τελευταίες τρεις ταΐστρες σε σημεία που θα ανακοινώσει η Animal Action Ioannina.

2 σχόλια:

  1. Μα τι μας λες τώρα.... εδώ έκλεισαν το κοινωνικό παντοπωλείο τους αδέσποτους φίλους μας θα σκεφτούν;
    Η ανικανότητα αλήθεια βραβεύεται; Αν ναι, τα Νανάκια μόλις κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
    Το μηνιαίο όμως ενοίκιο το πληρώνουν 1.200 Ευρώ.
    Ρ ε συ λέω είναι για πολλές κλωτσιές. Την μεγάλη πλάκα όμως δεν στην είπα...
    Αυτοί πιστεύουν ότι πάνε καλά και θα ξαναβγούν.
    Ναι, ναι το ξέρω έχεις ξεραθεί στα γέλια, μόλις το θυμηθώ θα τους πω και το άλλο με τον Τοτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θυμηθείς εσύ αυτό με τον Τοτό,,,,,,, πάρε με στο τηλέφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή