Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως στην Παναγία την Ιμβριώτισσα



Το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 το πρωί τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στη Σαλαμίνα.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες Ίμβριοι και Σαλαμίνιοι πιστοί κατέφθασαν τόσο από την Σαλαμίνα όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου γέμισαν ασφυκτικά μέσα και έξω τον προαύλιο της εκκλησίας, για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Ιμβριώτισσας, να λειτουργηθούν και να λάβουν μέρος στη θεία κοινωνία και να χαρούν το μεγάλο πανηγύρι του καλοκαιριού με τα έθιμα και τις παραδόσεις των Ιμβρίων.

Κατά τον Όρθρο και την πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Αναστάσιος Φελεμέγκας εφημέριος του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνος και ιερέας του ναού, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ευλογήθηκε από τους ιερείς και το γεύμα που είχε παρασκευαστεί από τα μέλη του συλλόγου όπου και διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς κατά το έθιμο των Ιμβρίων (κουρκούτη).
πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου