Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Κώστας Μπόρσης | Για την πρωτοβουλία του Νίκου Λογαρά




Ρώτησα τους διαχειριστές αν μπορώ, αντί κειμένου να αναδημοσιεύσω μια επιστολή διαμαρτυρίας και ένα video διαμαρτυρίας, σχετικά με ένα θέμα που μας αφορά όλους, σημαντικό όσο η ζωή των παιδιών μας.

Στα τόσα που έχουν κατά καιρούς συζητηθεί, που έχουμε κουβεντιάσει μεταξύ μας, στα τραγικά γεγονότα που κανείς δεν θέλει να του τύχουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει αποτελεσματικά σχεδόν τίποτα. Κάποια στιγμή λέμε πάντα, κάποια στιγμή πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους. Όσο δίκιο κι αν έχουμε τελικά, πάντα με ένα μαγικό τρόπο μένουμε στις διαπιστώσεις και στα λόγια και τα έργα, οι πράξεις που πρέπει να κάνουμε ή οι ενέργειες για να πιέσουμε όσο χρειαστεί για να γίνουν οι πράξεις που πρέπει, δυστυχώς μένουν στον αέρα. Μέχρι την επόμενη αφορμή για να ξανά κάνουμε την ίδια κουβέντα.
Η επιστολή αυτή διαμαρτυρίας, που ίσως έχετε ήδη διαβάσει, μαζί με το video που ίσως έχετε ήδη δει, είναι η καλύτερη ευκαιρία-αφετηρία να σταθούμε όλοι μας πίσω από το κείμενο και τα ξεκάθαρα γεμάτα αλήθειες λόγια του και να στηρίξουμε, να οργανωθούμε, να μιλήσουμε, να δράσουμε όλοι μαζί, να πιέσουμε, να καταγγείλουμε, να απαιτήσουμε να διορθώσουμε όλα όσα χρωστάμε στις επόμενες γενιές.
Οι αρμόδιοι σε τέτοια θέματα δεν εκλέγονται, γιατί πολύ απλά είμαστε όλοι μας. Είμαστε αρμόδιοι και υπεύθυνοι για να πιέζουμε, να ελέγχουμε τους εκλεγμένους αρμόδιους, δεν είναι η ψήφος μας μιας Κυριακής γιορτή δημοκρατίας, αλλά 365 μέρες τον χρόνο παρουσία και δουλειά από και προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Κρατάω τα ξεκάθαρα λόγια του πατέρα ενός αδικοχαμένου 20 χρόνου παιδιού, ως την βάση για να αρχίσουμε να δίνουμε σε όλα τα νέα παιδιά αυτά που τους χρωστάμε.
Ακολουθεί η επιστολή.
2
1
*Ο Κώστας Μπόρσης είναι herbalist/σύμβουλος συμπληρωμάτων διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου