Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Παιδικό εργαστήριο θεάτρου/ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ-junior

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤ.ΟΣ-JUNIOR
Εργαστήριο θεάτρου για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών

Τίτλος εργαστηρίου:
''Παίζω με τους άλλους και Μαθαίνω τον εαυτό μου''



Για πρώτη φορά η ομάδα ΘΕΑΤ.Ο.Σ ανακοινώνει το εργαστήριο για παιδιά για ηλικίες 6 έως 11 ετών και καλεί τις ενδιαφερόμενες μαμάδες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για τα παιδιά τους.


Το εργαστήριο θα ξεκινήσει 6 Μαίου και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και μέχρι τον Σεπτέμβριο δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τον ελέυθερο χρόνο τους δημιουργικά αλλά και να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα απο την θεατρικό παιχνίδι
Το μάθημα θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα απο 2 ώρες. 

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τις βασικές ενότητες θεατρικού παιχνιδιού και διαπαιδαγώγισης των παιδιών μέσα απο την θεατρική έκφραση και την προσωπική δημιουργία.
Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν:
α) Κύκλος προσαρμογής και καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων και ιστορίες-παραμύθια.
β) Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων μέσα από τις έννοιες Ομαδικότητα-Φαντασία-Εμπιστοσύνη.
γ) Αξιοποίηση μιας ιστορίας, δυνατότητες αφηγηματικών τρόπων. 
δ)Ασκήσεις  κινητικής έκφρασης και αγωγής του ρυθμού του λόγου και της κίνησης. 
ε)Εικαστικές δυνατότητες μέσα απο τα χρώματα και την ζωγραφική. Το παιδί κατανοεί τα χρώματα μέσα απο βιωματικές ασκήσεις ανοίγοντας έτσι την δική του προσωπική φαντασία και ανακαλύπτει τα δικά του ξεχωριστά 'εσωτερικα χρώματα-τοπία.  

«Η αφετηρία μας στο παιχνίδι μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα ποίημα, μια φωτογραφία, ένα έργο ζωγραφικής, ένα μουσικό κομμάτι, ένα αντικείμενο, μια λέξη, ένα κομμάτι από κάποιο γράμμα που βρέθηκε σκισμένο ...

Ο προορισμός είναι πάντα ίδιος: το παιδί να γνωρίσει και να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει, ώστε να βρει τη δική του θέση μέσα σε αυτόν». 

Το παιχνίδι είναι το καλύτερο μέσο μάθησης στο να μαθαίνουν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο πως λειτουργούν οι άνθρωποι και η κοινωνία!

Το εργαστήριο αυτό είναι ιδανικό και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που η προσοχή τους αποσπάται εύκολα και η μνήμη τους δεν είναι δυνατή, αφού μέσα απο τις ασκήσεις τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να εμπιστεύονται περισσότερο τις δυνατότητες τους. 



Κατώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 6 παιδιά
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 12 παιδιά

Προτεινόμενη ημέρα μαθήματος: Παρασκευή 6-8 μ.μ

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ το μήνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
6942703455

Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Μιχάλης Καλιότσος
Ηθοποιός-Σκηνοθέτης Ιδρυτής της ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤ.Ο.Σ-JUNIOR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου