Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τι είναι η βιομάζα και γιατί θέλουν κάποιοι, να φτιαχτεί εργοστάσιο στην Σαλαμίνα;

                                                     Αναδημοσίευση από http://salamina.net/
Με τον όρο βιομάζα αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό που παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.  (πηγή wikipedia)

Τώρα για πείτε μου εσείς, πόση παραγωγή ξύλου κτλπ για βιομάζα έχουμε στην Σαλαμίνα, για να συμφέρει μια εταιρία να φτιάξει ΕΔΩ εργοστάσιο  δυναμικότητας σχεδόν 1 MV και γιατί δεν πάει κάπου αλλού να το φτιάξει που θα είναι πιο οικονομικά συμφέρων για την ίδια; (πχ στην Λάρισα που είναι αγροτική περιοχή και έχει την δυνατότητα να παράγει μεγάλη ποσότητα βιομάζας)
Γιατί πχ δεν φτιάχνουν ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά πάρκα;
Γιατί δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ακόμη ο ΠΕΡΙΒΟΣ; Για την γέφυρα πρόλαβε και έβγαλε αμέσως σχεδόν ανακοίνωση, ότι είναι περιβαντολογική μη αποδεχτή η γέφυρα. Για ένα εργοστάσιο που θα παράγει καυσαέριο στην Σαλαμίνα, είναι αποδεχτό;
Ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, θα πρέπει να έχει ΟΛΟ τον χρόνο σταθερή ποσότητα καυσίμου για να τροφοδοτήσει τις γεννήτριες που θα παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η Σαλαμίνα εκτός από χάλια δρόμους δεν έχει κάτι άλλο να δώσει σε σταθερό ρυθμό για να τροφοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο εργοστάσιο.
ΕΚΤΟΣ εάν φέρνουν βιομάζα από άλλες περιοχές της Ελλάδος, πράγμα που κάνει οικονομικά ασύμφορη, την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Σαλαμίνα. Σκεφτείτε έξοδα φερρυμποτ, πετρέλαια για τα φορτηγά που θα φέρνουν βιομάζα κτλπ
Κανένα πολιτικό της Σαλαμίνας, δεν έχει απασχολήσει το γεγονός αυτό;
Τι κρύβεται από πίσω;

4 σχόλια:

  1. Καλά οι Κοινότητες δεν θα το περάσουν το θέμα; Μόνο η κοινότητα Σαλαμίνος θα το περάσει;οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν θα ενημερωθούν;;απο κανένα.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852/10, να σας καλέσουμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, την 18η Mαϊου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, επί της Λεωφ. Φανερωμένης 33, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα:


    1)Γνωμοδότηση σχετικά με το έργο με τίτλο: Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα με την τεχνολογία της αεριοποίησης ισχύος 960KW. (Θέση έργου: ΒΙΟ.ΠΑ. Σαλαμίνας, φορέας έργου: «Δαρβίνος Σύμβουλοι Πράσινης Ανάπτυξης Μον/πη Ε.Π.Ε.»)

    συνέχεια
    Το πρώτο θέμα μόνο την κοινότητα Σαλαμίνας ενδιαφέρει;οι άλλες κοινότητες δεν θα το περάσουν; πως θα ενημερωθούν οι κάτοικοι εκεί; η πάλι θα αναγκαστώ να τοποθετηθώ όταν θα έρθει στο Δ.Σ λέγοντας το παράπονο μου ότι δεν ενημερωνόμαστε σαν κάτοικοι Αιαντείου,διότι όλοι δεν έχουν διαδίκτυο .Δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν και οι σύλλογοι για να ενημερώσουν τα μέλη τους; τι είναι αυτή η μονάδα βιομάζας;
    Δημητριάδου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή κυρία Παυλίδη, Αγαπητέ κύριε Ζόγκο,Αγαπητέ κύριε Επιτρόπουλε,εσάς δεν σας ενημέρωσαν να πάρετε γνωμοδοτική απόφαση;;για το θέμα ΒΙΟΜΑΖΑ;δεν χρειάζεται η γνωμοδοτική σας απόφαση όταν θα περαστεί Δημοτικό Συμβούλιο; Μόνο η Σαλαμίνα το κέντρο έχει κατοίκους που τους ενδιαφέρει το θέμα και θα ενημερωθούν;; εμάς δεν μας αγγίζει το΄θέμα θα ακούμε σε λίγο ΒΙΟΜΑΖΑ και θα λέμε τι είναι αυτό; Λέτε συνεχώς ότι οι μεγάλοι αποφασίζουν για εμάς δίχως εμάς (την Σαλαμίνα μας) Εδώ το κάνετε πολλές φορές εσείς όλοι του Δήμου ,του κέντρου αποφασίζετε για όλους ΕΜΑΣ της περιφέρειας δίχως ΕΜΑΣ. Δύο χρόνια τώρα οι κοινότητες παρ΄ ότι υπάρχουν θέματα στο Δ.Σ που τους αφορούν δεν έχουν ψηφίσει.Θα σας θυμίσω όταν μία φορά όταν ο κ. ΜΠΟΎΤΣΗΣ δεν ερωτήθηκε να ψηφίσει για κάποιο θέμα που αφορούσε την κοινότητα,και σημειωτέον πάντα έπαιρναν την γνωμοδοτική μας απόφαση έστω και τυπικά,ασχέτως εάν περνούσε στο Δ.Σ αλλά περνούσε έγινε ολόκληρο θέμα.Τώρα που δεν περνούν τα περισσότερα θέματα και δεν ενημερώνονται οι κοινότητες .δεν συμβαίνει τίποτα;σφυρίζουμε αδιάφορα;Γι αυτό δεν θα πάει αυτή η χώρα μπροστά .Γιατί λόγο συγγένειας ,λόγω φιλίας, λόγω ότι μέχρι στιγμής τα παίρνω και βολεύομαι ,λόγω μη με διώξουν διαγράφοντας με,λόγω ότι μου έχουν υλοποιήσει κάποια προεκλογική μου δέσμευση,λόγω!!! λόγω!!! λόγω!!! γι αυτό θα μείνουμε στάσιμη γιατί όλοι κοιτάζουμε την πάρτι μας και μόνο αυτή.
    Δημητριάδου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O PERIBOS POY EINAI;; ΦΥΤΕΥΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή