Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άρθρο για την εκδημία της κ. Ευφροσύνης Νάννου στη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

      Αναρτήθηκε από 
«ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΝΑΝΝΟΥ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΥΡΟΦΟΡΟΣ – ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΒΙΘΑ!»
Εκοιμήθη εν Κυρίω στην Σαλαμίνα το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 η Δίδα Ευφροσύνη Νάννου, σπουδαίο στέλεχος της τοπικής Εκκλησίας και η στενότερη συνεργάτις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου στην ιερατική του διακονία αρχικώς στην Σαλαμίνα αλλά και στην μετέπειτα αρχιερατική του πορεία στην Θεόσωστη πόλη του αγίου Αχιλλίου.
Η αείμνηστη και πραγματικά  ευλογημένη  συνεργάτις της Εκκλησίας και του πολυποίκιλου έργου της, Ευφροσύνη Νάννου υπήρξε πραγματικά  πολύ πιστός άνθρωπος που μελετούσε διαρκώς τον σωτήριο λόγο του Θεού και τον εφήρμοζε με ακρίβεια στην ζωή της χωρίς εκπτώσεις. 
Αγαπούσε πολύ την νηστεία και την αδιάλειπτη προσευχή, γεγονός που την καθιστούσε ένα πολύτιμο σκεύος και ένα αληθινό δοχείο της χάριτος του Θεού, τον οποίο ελάτρευε με όλη την δύναμη της ψυχής της. Εκκλησιαζόταν καθημερινά, συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις ακολουθίες του νυχθημέρου, έψαλλε στις καθημερινές θείες λειτουργίες με την γλυκύτατη και μελιστάλακτη φωνή της και μετελάμβανε πολύ τακτικά των αχράντων μυστηρίων, πράγμα το οποίο πραγματικά αναγεννούσε και εξαγίαζε την ψυχή και το σώμα της. Ο Ναός του αγίου Αποστόλου Ανδρέου, του Πρωτοκλήτου, τον οποίο από της νεότητός της διακονούσε πιστά και ολοπρόθυμα, ήταν το πνευματικό ορμητήριό της και ο τόπος της πνευματικής καλλιέργειάς της αλλά και η πνευματική εστία της αγαπώσης  καρδίας της. Πλησίον των ευλογημένων εφημερίων του αγίου Ανδρέου ασκούσε πάντοτε ταπεινώς και αθορύβως την σπουδαία διακονία της, προσφέροντας συγχρόνως όλες της τις δυνάμεις σε όλους τους τομείς του ενοριακού έργου. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο και τον ακούραστο π. Τιμόθεο οργάνωσαν υποδειγματικά τα κατηχητικά σχολεία του νησιού, που ως πυρήνα και κέντρο κατηχήσεως είχαν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Μηνά. Εκεί υπηρέτησε η μακαριστή  Ευφροσύνη ως πύρινη κατηχήτρια,  καλλιεργώντας γενεές γενεών νέων παιδιών και εμφυτεύοντας στις καρδιές τους τον Ζωοδότη Χριστό. Συγχρόνως ως άλλη μυροφόρος Χριστού, σπούγγιζε μαζί με τις άλλες φιλάνθρωπες κυρίες πολλές φορές τα δάκρυα των πονεμένων αδελφών, των ενδεών και των απόρων, οι οποίοι στο τίμιο πρόσωπό της έβλεπαν μία νέα Ταβιθά, ελεήμονα, φιλεύσπλαχνη, στοργική και φιλάνθρωπη.
Ήταν όντως η προεξάρχουσα σε όλα τα έργα φιλαλληλίας και αγάπης και ακόμη το πρόσωπο εκείνο που με την προτροπή του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου και την άριστη συνεργασία του τότε Αρχιμανδρίτου π.Ιγνατίου έφτιαξαν και λειτούργησαν επί σειρά ετών τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, πλησίον της ιστορικής Ιεράς Μονής Φανερωμένης. Μετά από την πολυετή διακονία της στο νησί της Σαλαμίνας πορεύθηκε και στην Λάρισα, όπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα μαζί με την αείμνηστη μητέρα της Σωτηρία,  πιστά υπηρέτησαν  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο και μάλιστα σε καιρούς καθόλου εύκρατους. Στην Λάρισα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από όλα τα στελέχη του πνευματικού έργου της Εκκλησίας και είναι πολύ συγκινητικό το πόσο ηγαπήθη υπό των νέων και παλαιών κληρικών, τους οποίους εσέβετο και διακονούσε προθύμως και με ταπείνωση πολλή.
Η εξόδιος ακολουθία της αλησμόνητης Ευφροσύνης Νάννου τελέσθηκε με ιερά συγκίνηση την Δευτέρα 23 Μαΐου στον Ιερό Ναό του αγίου Ανδρέα Σαλαμίνος, όπου εκεί την αποχαιρέτησαν πολλοί πατέρες από το νησί και από την Λάρισα, οι καλοί της συγγενείς, τα αδέλφια και τα ανήψια της, που της συμπαραστάθηκαν πολύ στην μακρά δοκιμασία της υγείας της, οι φιλάνθρωπες κυρίες με τις οποίες συναγωνίσθηκε στα έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, κατηχητές και κατηχήτριες και πολλά παιδιά που με ευγνωμοσύνη πολλή φίλησαν το χέρι της, αποχαιρετώντας την υπεύθυνη κατηχήτρια των νεανικών τους χρόνων και την γλυκύτατη και αλησμόνητη πνευματική τους μητέρα.
«ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου