Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Συνάντηση Γαβρίλη με ΕΥΔΑΠ για Ψυττάλεια και βιομηχανικά απόβλητα

Τρία σημαντικά θέματα έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν. 

Στη συνάντηση, από την ΕΥΔΑΠ συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ι. Μπενίσης και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. 
Τα θέματα ήταν:
1. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης.
2. Τα νέα έργα στον Ακροκέραμο
3. Η προοπτική επαναχρησιμοποίησης του νερού από το Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού στην Ψυττάλεια.
Για τα θέματα της συζήτησης από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ έγιναν γνωστά τα εξής:
1. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη φάση έγκρισης της προμελέτης. 
Το θέμα αφορά την Π.Ε. Πειραιά καθώς η τελική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων, που μεταφέρονται στη Μεταμόρφωση καταλήγουν στη συνέχεια για επεξεργασία στη Ψυττάλεια.
2. Για τον Ακροκέραμο, απ’ όπου τα λύματα κατευθύνονται στη Ψυττάλεια και πολλές φορές προκαλείται αφόρητη δυσοσμία προβλέπεται εγκατάσταση απόσμησης, η οποία βρίσκεται στη φάση συγγραφής τεχνικών προδιαγραφών.
3. Για την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας, η σημερινή εκτίμηση της ΕΥΔΑΠ είναι ότι οικονομικά δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για έργο μεγάλης κλίμακας. 
Οπότε θα προηγηθεί μια οικονομική μελέτη κόστους - οφέλους και παράλληλα θα εξεταστεί μια πιλοτική εφαρμογή προς τη Σαλαμίνα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των νερών που λιμνάζουν στις εκβολές του Κηφισού ποταμού και τα οποία αποτελούν εστία κουνουπιών και ρύπανσης.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου