Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

ΤΡΙΤΗ 5η ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ στις 7μμ ΣΤΗΝ  ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε, ΣΤΟ  ΜΑΞΙΜΟΥ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το «ΟΧΙ» είναι όσο ποτέ Επίκαιρο και μας Ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Προοδευτική χωρίς Λιτότητα και Μνημόνια

Την Τρίτη 5η Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το συντριπτικά πλειοψηφικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου.
Η ακύρωση του υπερήφανου «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση στους δανειστές του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη.
Μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του ο λαός διαπίστωσε ότι η ευρωζώνη και Ε.Ε. δεν είναι “το κοινό μας σπίτι”, αλλά η κοινή μας φυλακή και ότι δεν υπάρχει μέσα στο ευρώ δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων. Επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο ΟΧΙ, χωρίς ρήξη με την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από ένα εναλλακτικό αντιμνημονιακό προοδευτικό σχέδιο απαλλαγής από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με δραστική μείωση ανεργίας, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τις υποδομές, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου της χώρας και του μέλλοντος του.
Η «Λαϊκή Ενότητα» αγωνίζεται για τη συγκρότηση πλειοψηφικού μετώπου των αριστερών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα επιτρέψει στα επόμενα ΟΧΙ του ελληνικού λαού να μην προδοθούν ξανά, αλλά να νικήσουν, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του λαού μας και της νέας γενιάς.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  καλεί, την  Τρίτη 5 Ιουλίου, το λαό και τη νεολαία σε μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το  «ΟΧΙ» του  περσινού δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα  όσο ποτέ επίκαιρο  κάλεσμα ενότητας και πάλης για την αντιμνημονιακή ανατροπή, για μια νέα δημοκρατική, αντιμνημονιακή πορεία  του  τόπου.
 Ιδιαίτερα στην Αθήνα η ΛΑΕ καλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου σε προσυγκέντρωση στις 7 μμ στην Ομόνοια και εν συνεχεία  πορεία  στα γραφεία  της Ε.Ε και  στο μέγαρο Μαξίμου, που θα καταλήξει στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν  συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα.
ΑΓΩΝΑΣ  ΩΣ  ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ  ΝΙΚΗ
ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΜΑΣ  ΑΝΗΚΕΙ
Το Γραφείο Τύπου    4/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου