Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ο Μητσοτάκης είχε Χαρίσει στην COSCO τον τύμβο των Σαλαμινομάχων και το λιμενικό θα πλήρωνε Ενοίκιο !!!


Ο κ. Φάμελλος, σε συνέντευξη του  αναφέρθηκε στο θέμα της σύμβασης με την COSCO για τον ΟΛΠ, λέγοντας ότι «η συμφωνία με την COSCO ήταν μέσα σε αυτές που υποχρεωθήκαμε να αποδεχθούμε, κατά τη διαπραγμάτευση του Ιουλίου. Είχαμε, λοιπόν, μία σύμβαση που είχε προκηρυχθεί με απόφαση και όρους από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, «καταφέραμε το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε την Κρατική Αρχή Λιμένα και τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, ώστε το κράτος, η πολιτεία, να κρατήσει τις αρμοδιότητες και τις αποφάσεις, που ενδιαφέρουν την κοινωνία, στο δημόσιο χώρο».

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι «κρατάμε στη δημόσια σφαίρα αποφάσεων τα ζητήματα χρήσεων γης, τα περιβαλλοντικά ζητήματα του λιμανιού, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των λιμένων”.
Από την άλλη, ο Σ.Φάμελλος τόνισε ότι “η αρχική σύμβαση περιελάμβανε ακόμα και τον απίστευτο όρο της καταβολής ενοικίου για τους χώρους που χρησιμοποιεί το λιμενικό και η ακτοφυλακή, στο λιμάνι του Πειραιά! Δηλαδή, το κράτος δεν είχε προβλέψει να κρατήσει χώρο για αυτές τις δύο υπηρεσίες ασφαλείας της θάλασσας και του λιμένα!».
Επιπρόσθετα, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «προστατεύουμε και εξαιρούμε από τη σύμβαση τον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας, τον χώρο των λιπασμάτων της Δραπετσώνας, τον οποίο παραχωρούμε στην τοπική κοινωνία, όπως και πολλά ακίνητα, που δεν είναι στην παράλια ζώνη».
Κυρίως όμως, στη νέα σύμβαση «εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιδιώκουμε μέσω της σύμβασης την αύξηση της εργασίας».
ολοκληρώνοντας, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως «όταν διεκδικείς και διαπραγματεύεσαι ζητάς περισσότερα για να πάρεις αυτό που αντιστοιχεί στο δημόσιο συμφέρον. Θέλουμε να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Προφανώς θα το κάνουμε χωρίς να τινάξουμε τη σύμβαση στον αέρα, αλλά εάν πας σε μια διαπραγμάτευση για να χάσεις, ε, δεν κερδίζεις τίποτα για την πατρίδα σου».
πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου