Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τον δράστη της χυδαίας φραστικής επίθεσης στη μητέρα του Παύλου Φύσσα - Με δραστηριότητα και στην τοπική της Σαλαμίνας ο 50 χρονος

Εναν 50χρονο με καταγωγή από την Αργολίδα ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. ως τον δράστη της χυδαίας, φραστικής επίθεσης στη μητέρα του Παύλου Φύσσα.
Στις 14 Φεβρουαρίου, μέσα στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, μέλη του μορφώματος είχαν προκαλέσει επεισόδια και είχαν συμπλακεί με αντιφασίστες. Μετά την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη Μάγδα Φύσσα, φωνάζοντας ειρωνικά «πού είναι τώρα ο Παύλος;».

Τα πρωτοφανή επεισόδια που τελέστηκαν μέσα σε δικαστική αίθουσα είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της μητέρας του 34χρονου μουσικού, που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Υστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις και εξέταση του διαθέσιμου οπτικοακουστικού υλικού οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητα του 50χρονου χρυσαυγίτη. Μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της Μάγδας Φύσσα, ο δράστης κατηγορείται για εξύβριση και προσβολή νεκρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο 50χρονος δραστηριοποιείται σε δύο τοπικές οργανώσεις του μορφώματος, στη Σαλαμίνα και στον Πειραιά. Στο Διαδίκτυο υπάρχει φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα, μεταξύ των οποίων και ομιλία του υπόδικου βουλευτή Γιάννη Λαγού.
Δύο ημέρες μετά τη χυδαία φραστική επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, ο 50χρονος είχε ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα παραληρηματικό κείμενο με το οποίο επετίθετο εκ νέου στη Μάγδα Φύσσα. «Κυρά Φύσσαινα, ξέρεις τι πιστεύω για σένα; Οτι εκμεταλλεύεσαι τον θάνατο του γιου σου για ίδιον όφελος και προσωπική προβολή. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο θόρυβος που κάνεις… οι φασαρίες σαν να είσαι νταλικέρης…», έγραφε στο προφίλ του ο 50χρονος, ενώ ομοϊδεάτες του τον επιβράβευαν για την ανάρτηση με διάφορα εμετικά σχόλια.
Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Ανδρέας Τζέλλης, είχε κάνει τότε λόγο για «αυξανόμενη επιθετικότητα των χρυσαυγιτών, που αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει σε βάρος τους».
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου