Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Διαχειριστής της σελίδας ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ Ανδρέας Βάλβης λέει τα πράγματα με το όνομα τους για την ρύπανση των Σεληνίων ...


Καλημέρα καλή Κυριακή σε όλους .
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΜΑΣ
ΟΥΔΕΜΊΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΧΡΟΙΆ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΔΏΣΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Μέχρι σήμερα ουδεμία ανάρτηση έκανα για αυτή την εκτεταμένη καταστροφή-Ρύπανση μέσω της σελίδας του <<faceBook – TA ΣΕΛΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ>> ενώ θα έπρεπε να είχα πρωτοστατήσει δείχνοντας την ευαισθησία μου όπως έκαναν πολλοί φίλοι αφού το πατρικό μου ,για αυτούς που δεν γνωρίζουν βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το πέτρινο Θεατράκι.

Επειδή η πατρίδα μας είναι ανοχύρωτη –έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιας μορφή ρύπανση(Μοναδική αλλά πολύ διαφορετική περίπτωση η βύθιση του SEA DIAMOND στην Σαντορίνη-Στην εταιρεία του πλοίου επιδικάστηκε το ποσό των 14εκ € μετά από μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Θήρας) δικαιολογώ εν μέρει την ολιγωρία για τις πρώτες ώρες βύθισης (Συνέβη την 2,45πμ. Κυριακή-Η Κρατική μηχανή βρίσκεται σε Ραστώνη) από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο ΟΛΠ-ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ κλπ. Δεν δικαιολογώ όμως τον οποιοδήποτε εμπλεκόμενο και την ολιγωρία του μετά την γνώση του Συμβάντος. Δεν υπάρχουν Νομικοί Σύμβουλοι να κατευθύνουν ???.
Χθές στο δημοτικό διαμέρισμα Σεληνίων, έγινε συνάντηση με την παρουσία της Δημάρχου –Δημοτικών Συμβούλων ,του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος, Προέδρων ΛΤΣ –ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ κλπ. παρευρέθη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κα Κασσιμάτη και πλήθος κατοίκων-φίλων από τον τόπο μας, ώστε να ενημερωθούμε για το ατυχές συμβάν.Μετά την ενημέρωση τέθηκαν και ορισμένες ερωτήσεις από κατοίκους-φίλους, άλλες απαντήθηκαν και άλλες όχι. Προσωπικά δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την ενημέρωση. Προχειρότητα με μία λέξη. . Ισως η συνάντηση θα έπρεπε να είχε γίνει στο πέτρινο θεατράκι με αναπνοή του μαζούτ KAI σχετικές λήψεις των συνεργείων της TV
Πλήν του διαλόγου καλό θα είναι να υπάρχουν και στοιχεία (έγγραφα)τα οποία θα μπορεί να αντλήσει κάποιος για να κινηθεί νομικά ή όπως νομίζει. Δυστυχώς όσο και αν έψαξα στο πολυδαίδαλο επίσημο site του Δήμου μας, ουδεμία σχετική ανακοίνωση της Κας Δημάρχου υφίσταται για το γεγονός ,ούτε σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου,Ουτε προσκληση των κατοίκων των Σεληνίων ,Ούτε δελτίο Τύπου –εταιρείες ανάληψης του καθαρισμού κόστος κλπ.,Ούτε σήμα ενημέρωσης του Λιμεναρχείου προς τον Δήμο,Ούτε Τίποτα.Mπορεί να έγιναν όλα τα αναφερόμενα αλλά λείπει η σχετική ενημέρωση του Δημότη.Τα λόγια είναι όμορφα αλλά δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα. Αποψή μου είναι να ανοιγόταν φάκελος για την ρύπανση στο επίσημο site του Δήμου ώστε όλοι να έβλεπαν τις ακριβώς γίνεται και τι πρόκειται να γίνει από τούδε και στο εξής ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ????.
Αυτά τα γράφω γιατί όταν άλλαξε ο καιρός μετά 2 μέρες και η ρύπανση ξεβράστηκε στις ακτές Πειραιά-Αλίμου- Γλυφάδας οι δύο τελευταίοι Δήμοι άμεσα προέβησαν μέσω των Νομικών Συμβούλων τους σε Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ επικαλούμενοι φωτ.υλικό και σήμα του Λιμεναρχείου(θα κάνω την Ανάρτηση).Ακολούθησε μετά και ο δήμος Πειραιά και πιθανόν να καταθέσουν και περιβαλλοντικές Οργανώσεις. Μπήκα στο επίσημο site της Γλυφάδας και του Αλίμου όπου και έχουν αναρτηθεί. Ο Δήμος Σαλαμίνας που είναι???? Γιατι δεν κάνει σχετικές αναρτήσεις των κινήσεων του για κάθε ενδιαφερόμενο???? Το Face book δεν αποτελεί μέσο ενημέρωσης των πολιτών .
Το Υπουργείο Υγείας στην αρχική του τροποποίηση (θα γίνει ανάρτηση)περί απαγόρευσης κολύμβησης,ΔΕΝ είχε στους ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ Ο.Τ.Α. τον Δήμο Σαλαμινας, ίσως πίστευε ότι η παραγ.7 Λιμνιώνα κλπ ανήκαν στον Δήμο Ελευσίνας. Είμαστε Δήμος πτωχευμένος και δεν μας υπολογίζουν ,ούτε ξέρουν που βρισκόμαστε??
ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
• Απαιτείται εγρήγορση :
• Αρχικά για την άντληση του μαζούτ και καθαρισμό των Ακτών (Εντός 25 ημερών η ενημέρωση)
• Καθαρισμός της βραχώδους έκτασης ???????
• Ανάσυρση του Ναυαγίου(ΥΨΗΛΉ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΜΌΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΈΤΑΛΛΑ-ΣΚΕΛΕΤΌΣ ΠΛΟΊΟΥ) μετά την άντληση του μαζούτ κλπ από τις δεξαμενές του (ενδιαφέρον στην φάση αυτή θα είναι τι μαζούτ ΚΛΠ άντλησης θα καταγράψει και θα δώσει στη Δημοσιότητα το Λιμεναρχείο στοιχείο για τις αποζημιωσεις-σε συνάρτηση με το φορτίο του ο Δήμος να βρίσκεται σε συνεχή αλληλογραφία- email κλπ(Αποδείξιμα στοιχεία) και ΌΧΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.
• Ενδικων μέσων κατά παντός υπευθύνου και Αγωγών αποζημίωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και για τις επιχειρήσεις-Αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή….
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
Πιστεύω ότι από την συγκεκριμένη εταιρεία –ασφάλιση δεν πρόκειται να πάρει κανείς €
Υπάρχουν όμως άλλοι δρόμοι για να γίνει γνωστό πέραν της χώρας μου και των ημεδαπών δικαστηρίων για ευνόητους σε όλους λόγους.
 Να γίνει Αναφορά μέσω Δήμου ή μεμονωμένων πολιτών προς το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών
c/o PETI Secretariat
Rue Wiertz 60
1047 Brussels
BELGIUM
https://petiport.secure.europarl.europa.eu/petitions/el/faq…
 Να προβεί ο Δήμος στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το ΕΛΚΕΘΕ(Ελληνικό Κέντρο Θαλασσιων Ερευνων) να πραγματοποιήσει σχετική Μελέτη για την Ρύπανση και το θαλάσσιο οικοσύστημα και περιβάλλον της περιοχής μας.(Ενισχυτικό για καταβολή αποζημιώσεων ).Να πραγματοποιήσει μετρήσεις δειγματοληψίες και αναλύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετά το πέρας των καθαρισμών.
 Η διεθνής Κοινότητα γνωρίζοντας τους Κινδύνους από την πετρελαική Ρύπανση και όχι μόνο, καθώς και το τι συμβαίνει με την ασφάλιση των πλοίων και του φορτίου των πιθανόν εκχωρημένα σε τρίτους προμηθευτές –Τράπεζες κλπ ιδρυσε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ (International Oil Pollution Compensation Funds ή -σε συντομία- IOPC Funds είναι ένας οργανισμός που δρα υπό την εποπτεία της Διεθνής Οργάνωσης Ναυτιλίας και παρέχει οικονομική αποζημίωση σε περιπτώσεις μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πετρελαιοκηλίδες στα συμβεβλημένα κράτη) στο οποίο πρέπει να απευθυνθεί ο Δήμος για την Δικαίωση του.
 Η υποβάθμιση της περιοχής μας είναι γεγονός ,φήμες αναφέρουν (Όταν συγκεντρώσω τα στοιχεία-υπογραφή σύμβασης του Δήμου με την εταιρεία –περιβαλλοντική Μελέτη κλπ θα επανέλθω) ότι ετοιμάζεται μετα το τελος των εργασιών αποχέτευσης να δημιουργηθούν δεξαμενές των λυμάτων υπόγειες κάτω από το θεατράκι ή εμφανείς με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή και από κεί να στέλνονται με μηχανήματα στο κέντρο επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας. Θα πρέπει να γνωρίζεται όλοι ότι η περιοχή από την Σκάλα Βασιλείου και μεχρι Λιμνιώνα είναι εκτός σχεδίου πόλης και αδυνατώ να καταλάβω τι σκέπτονται οι ιθύνοντες.



Αναδημοσίευση από 
Andreas Valvis

ΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου