Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Μάνος Δερτούζος / ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ!!!!


ΕΝΩ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΒΒC ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ!!
ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ!!!! ΣΕ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ!!

Νέα αναφορά και καταγγελία κάναμε σήμερα το πρωϊ στην Υπουργό Πολιτισμού και στη Γενική Γραμματέα κα Βλαζάκη με έγγραφο (αρ. πρωτ. 3165/30-3-2018) το οποίο στείλαμε και κοινοποιούμε. Ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού δεν δίνει άδεια για γυρίσματα στο διεθνές δίκτυο BBC στο Σούνιο, προκλητικά αδιαφορεί και επιτρέπει στον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας , να δένουν πλοία και να κάνουν επισκευή, ενάντια στην Αρχαιολογική νομοθεσία που το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού θέσπισε!!! Μέχρι εδώ κα Υπουργέ , δεν πάει άλλο. Δώστε τώρα εντολή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να σταματήσει να δίνει άδειες και να πριμοδοτούν πλοία στην Κυνόσουρα.
Προς Υπουργείο Πολιτισμού Σαλαμίνα 30/3/2018
Γενική Γραμματέα κα Βλαζάκη
Κοιν: Υπουργό Πολιτισμού

Κυρία Γενικέ
Μετά από την συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας, ελπίζαμε ότι θα είχατε επιληφθεί της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον ιερό χώρο της Κυνόσουρας και θα είχατε δώσει κάποιες λύσεις. Δυστυχώς οι παράνομες δραστηριότητες συνεχίζονται και ο χώρος συνεχίζει να ασελγείται βάναυσα. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες νέων παράνομων δραστηριοτήτων που συνιστούν οι προσδέσεις και επισκευές πλοίων στην Α' Ζώνη της Κυνόσουρας.
Καταγγείλαμε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την 10η Μαρτίου για το πλοίο SEA LADY και καταθέσαμε Μηνυτήρια αναφορά στην Ειασαγγελία Πειραιά με αριθ. Πρωτ. 2302 την 14 Μαρτίου. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά συνέχισε με νέα άδεια για πρόσδεση του πλοίου OCEAN SAGA την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Την επομένη 24 Μαρτίου 2018 προχωρήσαμε σε νέα καταγγελία προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για το εν λόγω πλοίο.
Μετά από αυτά ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να σταματήσουν οι άδειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου για προσδέσεις και επισκευές πλοίων στην Κυνόσουρα.
Κυρία Γενικέ
Σας υπενθυμίζουμε τα έγγραφα τα οποία σας έχουμε αποστείλει και ειδικά το τελευταίο με ημερομηνία 21/3/2018 και αριθ. Πρωτ. 2873 στο οποίο σας περιγράφουμε τις παράνομες δραστηριότητες στην Κυνόσουρα και για τις οποίες ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση (ναυπηγεία, σλοπ, κεραία κινητής τηλεφωνίας, εγκαταστάσεις ακαθάρτων ΕΥΔΑΠ, σαπιοκάραβα, κλπ).
Κυρία Γενική Γραμματέα,
Οι συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες, στους Ιερούς Αρχαιολογικούς χώρους, συνιστούν πρόκληση για κάθε καλοπροαίρετο και νομοταγή πολίτη.
Για την Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων
Μάνος Δερτούζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου