Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης: η διαδήλωση στο Μαρούσι (19/9) και η συγκέντρωση στο Πέραμα στις 22/9

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε, με συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών της περιοχής, δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση στο Μαρούσι, ξεκινώντας με συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ και πορεία μέσα στις γειτονιές μέχρι το σημείο των γραφείων των εγκληματιών νεοναζί. Δώσαμε ηχηρή παρουσία και διατρανώσαμε ότι το Μαρούσι δεν ανέχεται τους εθνικιστές.
Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του σχεδίου της οργάνωσης για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, η ΟΡ.Μ.Α. οργάνωσε και πραγματοποίησε τοπική διαδήλωση προς τα γραφεία της Χ.Α. στην Σαλαμίνα (12/9) και πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, επίσης απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α.
Κρίνουμε ότι η σύγκρουση με τις τελευταίες τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος. Σε Σαλαμίνα – Πέραμα, Πειραιά, Άλιμο – Νότια Προάστια, Μαρούσι – Νέο Ηράκλειο και Βόρεια προάστια δεν τσακίζουμε μόνο τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, αλλά συγκρουόμαστε με την ανασυγκρότηση της ρατσιστικής και εθνικιστικής ακροδεξιάς.
Επίσης, η πρόσφατη ενέδρα των υπολειμμάτων των ναζιστών στο Πέραμα δε θα μείνει αναπάντητη. Θα διαλύσουμε τις τελευταίες τοπικές οργανώσεις της φασιστικής συμμορίας και θα κλείσει η γιάφκα του δήθεν σωματείου του Αγ. Νικολάου στο Πέραμα. Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 22/9 με αντιφασιστική συγκέντρωση στα Καραβάκια Σαλαμίνας και περιοδεία στην πόλη του Περάματος.
Επόμενες τοπικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις:
  • Άλιμος, Πέμπτη 20/9, Λεωφ. Ελευθερίας & Θουκυδίδου 7μμ.
  • Πέραμα, Σάββατο 22/9, ΛεωφΔημοκρατίας (καραβάκια), 12μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου