Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τριφυλλία: Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο


Σε καταγγελία για παράνομη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Τριφυλίας προχώρησαν συνδικαλιστές των εργαζομένων στους ΟΤΑ με αφορμή την δίωξη της προϊσταμένης καθαριότητας του Δήμου κ. Ζωής Πετροπούλου.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τον τοπικό Τύπο και τα σωματεία εργαζομένων, καθώς, όπως καταγγέλεται, η άρνησή της να συναινέσει στην ανάθεση της συλλογής απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία και η αντίδρασή της στην εναπόθεση αποριμμάτων σε ακατάλληλους χώρους, έχει προκαλέσε αναστάτωση.Σε ανακοίνωσή της η Α.Κ.Ι.Σ. – Ο.Τ.Α. μεταξύ άλλων αναφέρει.

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, τέως προϊστάμενης καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε και παράλληλα ξεκίνησε μια διαδικασία εργασιακής, πολιτικής και ηθικής εξόντωσής της, με διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μέσω εγκάθετων, οι οποίοι προχώρησαν σε αναφορές και μηνύσεις εις βάρος της για υποτιθέμενη εξύβριση και διάφορα άλλα ανυπόστατα ψεύδη.

Ο πραγματικός λόγος που η συναδέλφισσά μας διώκεται είναι ότι στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια και τις πράξεις της δημοτικής αρχής για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε χώρο που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Για να μην συνεχιστούν οι έρευνες για τις παρανομίες της δημοτικής αρχής και αποκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας γίνεται με μη νόμιμους τρόπους. Οι εναποθέσεις απορριμμάτων είναι παράνομες, πρόσφατα δε (Αύγουστος 2018) επιβλήθηκε στο Δήμο πρόστιμο από την Περιφέρεια. Όσο δε γι΄ αυτό, η δημοτική αρχή Τριφυλίας θέλει να διοικεί χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στο νόμο, δηλαδή να δίνει στην υπηρεσία το ανάλογο “εντέλλεσθε”, και έτσι να μεταφέρει τις ευθύνες στους υφιστάμενούς της και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην τέως προϊσταμένη.

Επιπλέον, ο Δήμος δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για την επισκευή και ενοικίαση απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων, κάτι που εκτός των άλλων αποτελεί έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω ενοικίασης επικίνδυνων σαράβαλων. Επίσης, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας έχουν προκληθεί πολλά εργατικά ατυχήματα, μεταξύ άλλων και ο ακρωτηριασμός δαχτύλου εποχιακής εργάτριας καθαριότητας.
Εκτός τούτου, ο δήμαρχος εγκαλεί τη συναδέλφισσά μας γιατί «τόλμησε» να ρωτήσει εγγράφως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη καταβολή επιδόματος, χωρίς να πάρει την έγκρισή του! Άραγε ποιος παραβιάζει ακόμα και αυτή την αστική νομιμότητα;…»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου