Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Τσαβαρής:"κ. Νάννου, αν για σας η υγεία των παιδιών μας είναι "πολλή φασαρία για το τίποτα", για εμάς είναι τα ΠΑΝΤΑ!!!"


Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών, είναι οι συνέπειες που υφίστανται από την λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός οικιστικών ορίων. (βλέπε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ)

Προβλήματα που υποχρεώνουν τις τοπικές κοινωνίες, σε όλη την Ελλάδα, να αντιδράσουν απέναντι σε αυτό το "νέο φρούτο".
Πλείστα όσα τα παραδείγματα σε όλους τους δήμους της χώρας, όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις πολιτών, αλλά και δημοτικών αρχών, σε ακραίες περιπτώσεις τοποθέτησης, αφού οι εταιρείες αυτές, στα πλαίσια του μεταξύ τους (για καλύτερο σήμα) ανταγωνισμού, ξεπερνούν κάθε όριο.
Μια τέτοια περίπτωση - και φυσικά όχι μόνο- είναι η τοποθέτηση τέτοιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας απέναντι (απόσταση 10 μ.) από το 1ο Νηπιαγωγείο στο κέντρο του νησιού και λιγότερο από 300 μ. από το 3ο Δημοτικό σχολείο.
Όπως ήταν φυσικό, η αντίδραση των περιοίκων, προκειμένου να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους, ξεκίνησε άμεσα.
'Οσο μας αφορά, ζήτησα με αίτησή μου (αριθμ. πρωτοκόλλου 14771/20-08-2018) τη συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ΟΛΟΙ μαζί να δούμε το θέμα και να αντιδράσουμε θεσμικά και οργανωμένα, συνολικά για όλες τις κεραίες που ξεπερνούν τα λελογισμένα όρια και δημιουργούν μια "νέα μόδα" στο νησί μας.
Παρά λοιπόν την εμπρόθεσμη αίτησή μου (20-08-2018), για συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυστυχώς η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2018, δεν περιελάμβανε το συγκεκριμένο θέμα!!!! (Τόσο ήταν το ενδιαφέρον τους γι' αυτό το μείζον θέμα).
Αντίθετα η κ. Δήμαρχος, θεώρησε ότι αυτή και οι συνεργάτες της είναι οι παντογνώστες του θέματος και μέσα από την ανακοίνωση της που αποτελεί "μνημείο" απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, έκλεισε το θέμα αποδεχόμενη  "τα πάντα για εμάς, χωρίς εμάς", σχετικά με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.
Για άλλη μια φορά, η ανίκανη και επικίνδυνη, κατά την άποψή μου, Δημοτική Αρχή που διοικεί  τον Δήμο μας, ξεχνάει (αφού δεν το έχει κάνει ποτέ), ότι με αγώνες κάθε μορφής, αλλά ακόμη και με δυναμικές κινητοποιήσεις  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προστατέψουμε  την υγεία - τουλάχιστον- των παιδιών αλλά και των εγγονιών μας.
Το θέμα της κατά συρροήν τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού, για μας παραμένει ανοικτό.
Ο αγώνας τώρα ξεκινάει!
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου