Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Εορτασμός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας 2018!

Ένας Ιστορικός χώρος, ΟΡΟΣΗΜΟ για το Δυτικό Πολιτισμό, ο οποίος έχει αλλοιωθεί  από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να είναι αρνητικές για την τεράστια πολιτιστική αξία του!


Ο Ιστορικός, Αρχαιολογικός χώρος κατακτάται από την εγχώρια βαριά ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.



 Είναι χώρος πολλαπλώς προστατευόμενος, που αν αξιοποιηθεί πολιτιστικά -τουριστικά, θα φέρει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και καθαρές θέσεις εργασίας για όλους, όχι μόνο στο νησί,  αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Θα γιορτάσουμε σε λίγο τα 2500 χρόνια, από το κοσμοϊστορικό γεγονός, βαδίζοντας ολοταχώς στην υποβάθμιση, την απαξίωση, τη ρύπανση και τη μόλυνση!
 Γιορτάζουμε, ανεχόμενοι αυτούς που τείνουν να εξαφανίσουν, προκλητικά, κάθε στοιχείο ιστορικής μνήμης.

Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, δαφνοστεφανωμένος με τιμές και ακριβώς απέναντι, από αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, η εγχώρια βαριά ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία επεκτείνεται ασταμάτητα, ασύδοτα ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ για τα συμφέροντα ολίγων, καταστρέφοντας και εμποδίζοντας να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί ότι έχει απομείνει από την ιστορία του τόπου μας.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι εχθροί της Ελλάδας, το καταφέρνουν σήμερα κάποια οικονομικά συμφέροντά, για ολίγους, με την ανοχή ΟΛΩΝ!

ΣΑΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ (ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ) ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ.
Ζητάμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ !




 Τοπική Επιτροπή Σαλαμίνας για την ΕΛΛΕΤ


 Η Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας
   
   Eρασμία Σακελλαρίου            Σπύρος Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου