Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Αντιφασιστική Εκδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αντιφασιστών Σαλαμίνας : Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα!

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (Ε.Π.Α.Σ.) καλεί : την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ακτή Σαλαμινομάχων – Παραλία Καματερού, στις 6 μ.μ., στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα «Σαλαμίνια» και με  σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα»!
Μετά τη συμμετοχή  αντιφασιστών /στριών, κυρίως από τη Σαλαμίνα και τις γειτονιές του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ), που έδωσε μία πρώτη απάντηση στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στις 15/9 στο Πέραμα. 

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, που έγινε στην πλατεία Αγαλμάτων στην Κούλουρη,  ήταν «Έξω οι φασίστες από τη Σαλαμίνα», «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο νησί».   
Τη συζήτηση άνοιξε ο Τάσος Καραντής, δημοσιογράφος και μέλος της ΕΠΑΣ, και στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, η Βούλα Τουτουντζή, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). 
Ακολούθησαν τοποθετήσεις που τόνισαν τη δύναμη που δίνει η ενωτική δράση όλου τους αντιφασιστικού κινήματος, που οδήγησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στην απομόνωσή της σε κάθε γειτονιά. Αυτή τη δύναμη οργανώνει και η ΕΠΑΣ στο νησί της Σαλαμίνας, μέχρι να κλείσουν  τα  τοπικά γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και να σταματήσει τη νομιμοποίηση που απολαμβάνουν από τη Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας. 











Η ΕΠΑΣ καλεί: 

-    Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ακτή Σαλαμινομάχων – Παραλία Καματερού, στις 6 μ.μ., στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα «Σαλαμίνια» και με σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα».  
-    Το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Καραβάκια Περάματος, αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης και πορεία στη γειτονιά. 
-    Παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας.  

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Ε.Π.Α.Σ.) 
https://www.facebook.com/comentaristas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου