Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κάποτε στο Πράσινο Βασίλειο!

Στα πολύ παλιά χρόνια, τότε δηλαδή που ο λαός ήταν έρμαιο των αρχοντάδων  και των Βασιλέων. Υπήρχε και το Βασίλειο του Πράσινου  Ήλιου. Αφού μεσουράνησε για κάποια χρόνια, πλησίαζε και η εποχή που θα έφτανε στο τέλος του. Ο προηγούμενος Βασιλιάς Πάπα Γαπ ο νεώτερος, εκδιώχθηκε λόγο βλακείας και ανέλαβε ο Μπένι Βαγκό...
Τα πράγματα για τον Μπένι ήταν πολύ δύσκολα καθώς το Βασίλειο είχε αραιώσει πολύ από λαό και ακολούθους , αφήστε που ήταν πνιγμένο στα χρέη. Μέσα λοιπόν στα πολλά  προβλήματα που υπήρχαν, άρχισε έντονα να ακούγετε και να συζητιέται παντού, ο αρχαίος χρησμός για την «Ελιά» που έλεγε τα ακόλουθα λόγια:
«Μια Ελιά θα είναι η αφορμή, ένα Βασίλειο να χαθεί»
Όπως είναι φυσικό, έφτασαν οι φήμες και στα... αυτιά του Βασιλιά Μπένι. Το τι έγινε μέσα από τις κλειστές πόρτες του Βασιλικού γραφείου, δεν περιγράφετε!
Δεν άφησε τίποτα όρθιο, άρχισε να βρίζει δεξιά και αριστερά και να ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από τον αλάθητο εαυτό του. Πολλοί φοβήθηκαν μην έπαθε και λύσσα με τους αφρούς που έβγαζε από το στόμα.

Ο Μπένι όμως δεν το έβαλε κάτω, σκέφτηκε καλά και πήρε την απόφασή του. Αμέσως πρόσταξε όσους είχαν μείνει στο Πράσινο Βασίλειο, να τον βοηθήσουν στο πανούργο σχέδιο του. Μπορεί πολλοί να μην ήρθαν στο κάλεσμά του, αλλά τουλάχιστον μάζεψαν πολλά εργαλεία -όσοι του απόμειναν- και άρχισαν τις προετοιμασίες.

Το σχέδιο του Βασιλιά Μπένι ήταν αδίστακτο και δε θα άφηνε τίποτα πίσω του…

Βγήκε και ο τελάλης με τη στεντόρεια φωνή του -μπας και μαζέψουν περισσότερους- και είπε:

«Ακούσατε ακούσατε, ο Μεγάλος Βασιλιάς του Πράσινου Βασιλείου Μπένι Βαγκό, θα πληρώσει καλά όσους τον βοηθήσουν να μαζέψει όλες τις ελιές που υπάρχουν στην επικράτεια. Δε θα αφήσουμε ελιά για ελιά επάνω στα δένδρα. Θα μαζευτούν και οι πεσμένες στη γη»

Ο λαός όταν άκουσε τα λόγια αυτά, έπεσε κάτω από τα γέλια και άρχισε να κοροϊδεύει τον Μπένι Βαγκό.

Αυτό έκανε τον Μπένι να πεισμώσει και ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την αρχηγεία της εκστρατείας. Είχε μεγάλο μένος εναντίον της ελιάς γιατί σύμφωνα με τον αρχαίο χρησμό, θα έχανε το Βασίλειό του εξ’ αιτίας της. Είχε σκοπό να εξαφανίσει όποιο καρπό ελιάς θα βρισκόταν στο δρόμο του.

Αχ καημένε Μπένι, μπορεί ο προηγούμενος Βασιλιάς να ήτανε λωλός και να τον “έφαγες”, μα και συ δεν πας πίσω…

Από Ούτε λόγος, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου