«Σταματά η ατιμωρησία στο Δημόσιο» διεμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε και ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις 23 φορέων.«Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία - και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλε η τρόικα» επεσήμανε και τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη ο επανέλεγχος περίπου 50.000 συμβασιούχων.
«Διαθέτουμε πλέον όχι ενδείξεις, αλλά τις πρώτες αποδείξεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ούτε το γράμμα, αλλά ούτε και το πνεύμα του Διατάγματος», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν, μεταξύ άλλων, πως για όσο διάστημα εμφανίζονταν ως συμβασιούχοι «ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και λάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν επανειλημμένα με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν με μία σύμβαση αορίστου χρόνου, που χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας τις οποίες χορηγούσαν οι ομοσπονδίες εργαζομένων και όχι η αρμόδια διοίκηση, ή που χρησιμοποιούσαν πλαστές βεβαιώσεις προκειμένου να στοιχειοθετήσουν μετατροπή συμβάσεων».
Έρχονται απολύσεις για όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά ή η μετατροπή των συμβάσεών τους έγινε με παράτυπο τρόπο. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου τον «φάκελο συμβασιούχοι», επαναβεβαίωσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Όσον αφορά στο νέο σύστημα αξιολόγησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως «αναγνωρίζουμε τον κόπο του εργατικού υπαλλήλου, ο οποίος δεν θέλει πια να βαθμολογείται το ίδιο με όσους συστηματικά βγάζουν την ουρά τους απέξω και περιμένουν από τους άλλους να βγάλουν τη δουλειά». Ωστόσο, αν και ο ίδιος χθες είχε υπογραμμίσει πως η αξιολόγηση με προκαθορισμένες ποσοστώσεις επιτυχίας, δεν συνοδεύεται με απολύσεις για το 15% των υπαλλήλων που θα λάβουν χαμηλή βαθμολογία, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει εναλλακτική πρόταση αξιολόγησης, καθώς «παραμένει αμετανόητος θιασώτης ενός μεγάλου κράτους».
Αναφερόμενος, εξάλλου, σε όσα έγιναν στη Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο υπουργός είπε ότι «ο αριθμός των υπαλλήλων (τακτικό και έκτακτο προσωπικό) μειώθηκε κατά παραπάνω από 200.000 και το κόστος της μισθοδοσίας έπεσε από τα 24 δισ. ευρώ το 2009 στα 15,7 δισ. ευρώ το 2013».
zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου