Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σε επιτήρηση ο Δήμος Σαλαμίνας!!! Δυστυχώς επτωχεύσαμεν???



Αναρτήθηκε από 
Το είχαμε προβλέψει από 16 Ιανουαρίου 2015 (βλέπε σχετικό ΕΔΩ) και σας το αναδημοσιεύουμε σήμερα ώστε να κρίνετε μόνοι σας. Παρόλα αυτά, ούτε τότε, ούτε σήμερα, οι εξ ορισμού «υπεύθυνοι» γνωρίζουν κάτι, το δε χείριστο; Δεν θέλουν ούτε τον διάλογο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλήθεια υπάρχει λόγος απόκρυψης;
= = = = = = = = = =
Καθημερινά οι φήμες περί πτωχεύσεως του Δήμου Σαλαμίνας πληθαίνουν στις καθημερινές μας συζητήσεις στο νησί! Δυστυχώς επτωχεύσαμεν; Θα μπει τελικά σε επιτήρηση ο Δήμος Σαλαμίνας ή ΟΧΙ;
Τι σημαίνει πρακτικά για την καθημερινότητα μας το πρόγραμμα εξυγίανσης (άρθρ.174 ν.4270/2014 βλέπε ΕΔΩ).

Η ένταξη στο ανωτέρω Πρόγραμμα, συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τα εξής:
α. Καμία πρόσληψη
β. Επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού (σε άλλους Δήμους)
γ. Αύξηση των ιδίων εσόδων του Δήμου με την επιβολή επιπρόσθετων φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών...
δ. Αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων από 0.5 που είναι σήμερα στο 2% (4 φορές επάνω).
ε. Αύξηση του ανώτατου συντελεστή Τ.Α.Π. από 0.35 που είναι σήμερα στο 3 τοις χιλίοις (9 φορές επάνω) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το Δήμο σε όλα τα ακίνητα του νησιού μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
στ. Περιορισμός των δαπανών μόνο για την μισθοδοσία αυτών που θα παραμείνουν στο Δήμο και μόνο για τις απολύτως αναγκαίες ανελαστικές δαπάνες.
Είναι γεγονός πως δεν θα βάζαμε άριστα στην ενημέρωση του λαού της Σαλαμίνας στην παρούσα Δημοτική αρχή. Δεν είναι το φόρτε της τι να κάνουμε, πλην όμως στην φάση που βρίσκετε αυτή την στιγμή ο Δήμος, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παίζει με την πληροφόρηση του λαού μέσω προσωπικών λογαριασμών (WOW) του όποιου πονεμένου στα δίκτυα κοινωνικής ενημέρωσης!

Είναι και πρέπει έτσι να ενεργεί σαν υπεύθυνη δημόσια υπηρεσία που οφείλει να μας ενημερώνει η ίδια η δήμαρχος με δική της δημόσια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου