Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε τον σκύλο του και επιτέθηκε στην αδερφή του επειδή υπερασπίστηκε το ζώο

Καταγγελία στο Α.Τ. Σαλαμίνας κατέθεσε σήμερα το απόγευμα μια γυναίκα κάτοικος του νησιού εναντίον του αδερφού της, ο οποίος όπως ανέφερε η καταγγέλουσα συστηματικά κακοποιούσε τον μόλις τριών μηνών σκύλο του στην αυλή του σπιτιού, που - όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες - τον είχε αλυσοδεμένο ενίοτε χωρίς τροφή και νερό και τον χτυπούσε σκόπιμα για να αγριέψει «και να τρώει κόσμο» όπως χαρακτηριστικά έλεγε.
Η γυναίκα, που δεν άντεξε την βαρβαρότητα του αλκοολικού αδερφού της εις βάρος του ζώου, ζήτησε την βοήθεια της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) για να κάνει την καταγγελία και πράγματι οι αστυνομικοί μετά την μήνυση σε βάρος του πήγαν στην περιοχή Τσάμι στο κέντρο της Σαλαμίνας και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το κουτάβι (καθαρόαιμο Καυκάσου) με εντολή εισαγγελέα δόθηκε προσωρινά στο φιλοζωικό σωματείο.

Η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ., εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σκυλάκι με το που το έλυσαν και του έδωσαν νερό ήπιε για ώρα ασταμάτητα, καθώς ο βασανιστής του το είχε για μέρες απότιστο, ενώ γείτονες όπως ανέφερε δήλωναν ανακουφισμένοι βλέποντας την κατάσχεση του ζώου, καθώς είπαν ότι τον έβλεπαν καθημερινά να το δέρνει και να το χτυπάει, να το πιάνει από το λαιμό και να το κοπανάει για να γίνει άγριο. Εντούτοις αν και έβλεπαν τον «νταή», δεν τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία, γιατί είπαν ότι τον φοβούνται.
Πλέον αναμένεται το πότε θα οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση καθώς λόγω της απεργίας των δικηγόρων θεωρείται απίθανο να εκδικαστεί η υπόθεση αύριο. Η Ζ.Ο.Ε.Σ. κάνει έκκληση για βοήθεια αναφορικά με την φιλοξενία του ζώου καθώς εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων με κακοποιημένα ζώα στο νησί έχει αναλάβει την φροντίδα πολλών σκυλιών. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6938209651.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου