Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Καταργείται το έμμισθο υποθηκοφυλακείο Σαλαμίνας

Την έντονη αντίδραση των υπαλλήλων στα άμισθα Υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας συναντά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το οποίο προβλέπει την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων και την ταυτόχρονη δημιουργία 41 νέων έμμισθων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή, «λόγω της επείγουσας κατάστασης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, που έχει δημιουργηθεί από το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο έχει τον τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» μεταφέρεται το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, στο υποθηκοφυλακείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται. Σε περίπτωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού αυτό τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσε.

Όπως προβλέπεται, οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν. Όσο για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν.

Επιπλέον, οι υποθηκοφύλακες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, ενώ μπορούν εάν θέλουν να επαναδιοριστούν δικηγόροι.

Στο σχέδιο νόμου καταγράφονται τα νέα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, τα οποία είναι τα εξής: 
Αγρινίου, Αθηνών Β΄, με έδρα το Περιστέρι, Αθηνών Γ΄, με έδρα το Κορωπί, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Αργοστολίου, Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνου, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας και Χαλκίδας. 

Επίσης, με το επίμαχο νομοσχέδιο καταργούνται τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Χαλανδρίου καιΣαλαμίνας, τα οποία συγχωνεύονται με τα υποθηκοφυλακεία Αθηνών Α΄ και Πειραιά αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου