Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κυρία Δήμαρχε, η διετής παρουσία σας στο τιμόνι του Δήμου μας, χαρακτηρίζεται από ολιγωρία, αμέλεια, απραξία

Η παράταση, σε ότι αφορά στη χρήση αιγιαλού και παραλίας έως τις 30 Απριλίου 2017, επέφερε ανακούφιση στους Δήμους όλης της Χώρας. Σημείο αιχμής είχε αποτελέσει η απώλεια δημοτικών εσόδων που θα προήρχετο από την πιθανή μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας εκτός των ΟΤΑ, ενώ σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης τους υπήρξε και η περαιτέρω μείωση του ποσοστού είσπραξης από τους Δήμους για τη διαχείριση των παραλιών, που θα αποτελούσε ακόμα ένα πλήγμα στα ήδη συρρικνωμένα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Δήμαρχος  Σαλαμίνας όμως, αν και ηγείται ενός Δήμου με οικονομικά προβλήματα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και έχει ανάγκη της αύξησης των εσόδων του όσο κανένας άλλος Δήμος,  για άλλη μια χρονιά «αγρόν ηγόρασε».
Έτσι για δεύτερη συνεχή φορά, η παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού & παραλίας θα γίνει μέσω της οικείας Κτηματικής Υπηρεσίας, μετά από την ατυχή διαχείριση από την σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Κυρία Δήμαρχε, έχει την πολυτέλεια ο Δήμος μας να χάνει σημαντικά έσοδα, επί δύο συνεχόμενες χρονιές;
ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αφού  είχατε, εκ του Νόμου, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να τηρήσετε ακριβώς, τις ημερομηνίες και ως εκ τούτου η προκήρυξη της δημοπρασίας να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και την 31/05/2016;
Εσείς, βέβαια, κυρία Δήμαρχε, τηρήσατε πιστά την τακτική σας, όπως και πέρυσι. Αποτύχατε στην επιτυχή διεκπεραίωση των διαδικασιών και βρεθήκατε πάλι εκτός χρόνου. Δεν ολοκληρώσατε, ως οφείλατε την προκήρυξη της δημοπρασίας μέχρι και την 31/05/2016, στερώντας τον Δήμο και τους Δημότες σημαντικά έσοδα.
Κυρία Δήμαρχε, η διετής παρουσία σας στο τιμόνι του Δήμου μας, χαρακτηρίζεται από  ολιγωρία, αμέλεια, απραξία. Η μέχρι τώρα ανύπαρκτη αυτοδιοικητική διαδρομή σας είναι προϊόν αδυναμίας και ανικανότητας ή αποτελεί επιλογή σας, με όλα τα επακόλουθα και συνέπειες;
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

  1. Εκείνος δικαιολογείται διότι είχε μια δικαιολογία ,είχε πολλά στο κεφάλι του.Ήταν πρώτη φορά που έγινε ο Καλλικράτης ήθελε πολύ διάβασμα για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τις μεταβολές.Βρήκε άνοιγμα 43000000 ευρώ . Για όλα τα πιθανά λάθη του τον κατάγγελλαν,μέρα ,νύκτα. τιμωρήθηκε για αυτά από τον κόσμο ,διότι όλοι νομίζαμε ότι πράγματι έτσι ήταν.εκ των υστέρων αποδείχτηκε αργά.να λέμε «Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα»: Παροιμία με πολλούς αποδέκτες.
    Άρα πολύ σωστά και εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα, κάνει τα ίδια τηρώντας τα γνωμικά {Οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος,}

    ΑπάντησηΔιαγραφή