Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

2 Χρόνια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Αναμέτρηση συνεχίζεται


Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς σ' αυτό το τόπο. Ήταν μια διετία γεμάτη εντάσεις και ανάμεικτα συναισθήματα. Μια διετία με ήττες αλλά και νίκες. Εξαρχής οι ευθύνες που αναλάβαμε ήταν ιστορικής σημασίας όχι μόνο για τον τόπο αλλά για το σύνολο της Ευρώπης. Η αναμέτρηση στα κοινωνικά πεδία ήταν και παραμένει σκληρή και διαρκής, αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.

Παράλληλα στην αναμέτρηση αυτή έχουμε να αντιπαρατεθούμε και με ένα πολιτικό κατεστημένο το οποίο λεηλατούσε τη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια και τώρα αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί την αλλαγή που επέρχεται. Το πολιτικό πρόγραμμα των δυνάμεων αυτών είναι σαθρό μα συνάμα και καταστροφικό. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα τους (με ακροδεξιά στοιχεία σε κάποιους τομείς) αλληλοδιαπλέκεται με ένα τρίγωνο διαπλοκής και το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Το κοινό πολιτικό τους αφήγημα στηρίζεται σε ένα εμμονικό σύνθημα για εκλογές και σε μία μονάχα ευχή: “Βάστα Σόιμπλε, βάστα ΔΝΤ”.
Ο στόχος ο δικός μας όμως παραμένει ξεκάθαρος. Δουλεύουμε μεθοδικά και σχεδιασμένα πάνω σε έναν άξονα πολιτικής ο οποίος εμπεριέχει συγκεκριμένα πράγματα. Να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να πατάξουμε τη διαφθορά και να σπάσουμε αυτό το απόστημα διαπλοκής. Να συνεχίσουμε στη κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πλέγματος ισχυρής κοινωνικής προστασίας, όπου τα βάρη θα αναδιανέμονται με έναν προοδευτικό χαρακτήρα με σκοπό να ανακουφίσουμε εκείνους οι οποίοι πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν μια κρίση που δεν προκάλεσαν.
Αυτός είναι ο μόνος άξονας πολιτικής που μπορεί να οδηγήσει στη πολυπόθητη ανάπτυξη ως προϋπόθεση όμως για να μειωθούν οι δείκτες ανεργίας, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και να ενισχυθούν οι δαπάνες ενός κοινωνικού κράτους. Το τέλος αυτής της πολιτικής είναι η έξοδος από τη σκληρή μνημονιακή πολιτική και τη γραμμή της Ευρωπαϊκής λιτότητας. Αυτή τη μάχη δίνουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες από το Γενάρη του '15 και αυτή τη μάχη θα συνεχίζουμε να δίνουμε με ακόμη περισσότερη ένταση και το επόμενο διάστημα.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου