Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σελήνια Σαλαμίνας: Φωτογραφίες έναν μήνα μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη 2»

Ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό, με το μαζούτ να φτάνει από την Πειραϊκή μέχρι τη Γλυφάδα, προκαλώντας καταστροφή στις παραλίες αλλά και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη.
Τέσσερις εβδομάδες μετά, η εικόνα σε πολλές περιοχές της Σαλαμίνας (η οποία δέχτηκε και το μεγαλύτερο πλήγμα) είναι αποκαρδιωτική.


Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (7-8 Οκτωβρίου) στην περιοχή Σελήνια, τα συνεργεία απορρύπανσης συνεχίζουν ακάθεκτα το δύσκολο έργο τους, που είναι ο καθαρισμός των υδάτων αλλά και των ακτών από το πετρέλαιο.

Ενδεικτικά είναι άλλωστε και τα πρώτα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
Στη Σαλαμίνα  οι μετρήσεις που έγιναν πριν από μια εβδομάδα δείχνουν ότι τα επίπεδα των υδρογονανθράκων παραμένουν υψηλά στα 1500 μικρογραμμάρια, όταν οι ενδεικτικές τιμές για την παράκτια ζώνη του Σαρωνικού είναι τα 20 μικρογραμάρια ανά λίτρο.
Της Χριστίνας Βεργιώτη - star.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι καρπαζιές στην πλειοψηφία δεν έχουν τέλος, το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο από τον ΑΚΟΙΠΟΠ στο ΔΛΤΣ του Λένη κι έπονται.
    Έρχεται σήμερα και η κατραπακιά από την εισαγγελία Πειραιά όπου είχαν χτίσει το πολιτικός τους αύριο με τις ψεύτικες μηνύσεις κι αγωγές κατά του τ. Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή.
    Η περιβόητη λοιπόν απάτη του καφέ Flamingo που θα τον πηγαίνανε και καλά για κακούργημα.
    Με απόφαση του εισαγγελέα μετατράπηκε σε απλό πλημμέλημα όπου κάτι μου λέει πως κι εκεί θα δρέψει αθωωτικές αποφάσεις δεδομένου ότι τον κατηγόρησαν για κάτι που υπάρχει και το βλέπει ο καθένας που επισκέπτεται το μαγαζί σήμερα για τις νέες τουαλέτες του Flamingo που έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρεωμένος να τις φτιάξει για να νοικιαστεί το μαγαζί με την νέα νομοθεσία.
    Αναμείνατε εξελίξεις, έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή