Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Στα Αμπελάκια θα παραμείνει το «Αίολος Κεντέρης Ι». Άγονος ο πλειστηριασμός

Κανένα Ενδιαφέρον Από Αγοραστή Για Την Αγορά Σε Πλειστηριασμό Του «Αίολος Κεντέρης Ι»

Άγονος βγήκε τελικά ο σημερινός πλειστηριασμός για τη απόκτηση του ταχύπλοου ακτοπλοϊκού σκάφους «Αίολος Κεντέρης Ι», με τιμή εκκίνησης τα 6,5 εκατ.ευρώ.
Σύμφωνα με συνήγορο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) στην οποία ανήκε το ταχύπλοο, δεν υπήρξε καμία προσφορά ή εγγυητική επιστολή από κάποιον ενδιαφερόμενο, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα βγει το πλοίο σε νέο πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή της προσφοράς για την απόκτηση του «Αίολος Κέντερης Ι» εάν προκηρυχθεί και νέος πλειστηριασμός και χαρακτηρισθεί άγονος, μπορεί να κατέβει – ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί μεν να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι πλειοδότες, αλλά υπάρχουν ωστόσο υποχρεώσεις και αιτιάσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, οι οποίες σε κάθε περίπτωση βαρύνουν το νέο υπερθεματιστή.
Το συγκεκριμένο πλοίο που είχε κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι απαιτήσεων της τάξης των 75 εκατ.ευρώ, ναυπηγήθηκε το 2000, είναι παροπλισμένο επί επτά συναπτά έτη και οι τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει όλο αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με τεχνικούς εμπειρογνώμονες, το πλοίο για να επαναλειτουργήσει υπολογίζεται πως απαιτείται το ποσόν των 750.000 ευρώ για τη συντήρηση της καθεμίας μηχανής, ενώ επιπλέον δαπάνες απαιτούνται και για την ανακαίνιση των χώρων επιβατών, αλλά και για τον δεξαμενισμό του για εργασίες συντήρησης και βαφής του κύτους.
Σημειώνεται ότι η αρχική ημερομηνία πλειστηριασμού, αρχικά είχε οριστεί στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά άλλαξε για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου,λόγω ασφαλιστικών μέτρων της ΝΕΛ ενώ και η αξία του πλοίου που περιγραφόταν στην κατασχετήρια έκθεση, είχε οριστεί στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.
Η ανωτέρω αναγκαστική κατάσχεση με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, επιβλήθηκε στο χώρο του ναυπηγείου «SALAMIS SHIPYARDS S.A.» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο το ανωτέρω πλοίο, πενήντα μέτρα έμπροσθεν της προβλήτας του ναυπηγείου, ανάμεσα σε δύο άλλα παροπλισμένα επιβατηγά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου