Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μάνος Δερτούζος/Καλή Επιτυχία Γιώργο……


Ο Γιώργος Παναγόπουλος είναι από χθες επίσημα πλέον ο νέος Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας.
Γράφω το άρθρο αυτό όχι σαν Δημοτικός Σύμβουλος ούτε σαν απλός πολίτης, αλλά περισσότερο σαν Δημοσιογράφος που επί 22 χρόνια έγραφα την εφημερίδα μου «Ενότητα Σαλαμίνας» ,άρα δικαιούμαι να επικαλεστώ την Δημοσιογραφική μου ιδιότητα.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος μπορεί στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές να είναι πολιτικός μου αντίπαλος, μπορεί επίσης να διαφωνώ σε μερικά σημεία της ομιλίας, οφείλω όμως να πω αυτό που αισθάνομαι προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός όσο γίνεται σε αυτό το άρθρο.
Ο Γιώργος Παναγόπουλος χθες είχε μία πετυχημένη συγκέντρωση με την αναφορά της υποψηφιότητάς του. Ο λόγος του ήπιος , χωρίς εξτρεμιστική καταγγελτική αναφορά του χθες , ήρθε σε μια περίοδο για να προσγειώσει όλους , αλλά περισσότερο αυτούς που διεκδικούν την Δημαρχία στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Το πολιτικό σκηνικό στη Σαλαμίνα δυστυχώς ασθενεί με ευθύνη όλων. Η πολιτική αντιπαράθεση φθάνει σε ακραίες περιπτώσεις, είτε σε λεκτικό επίπεδο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με κτυπήματα κάτω από την μέση, είτε με την ανοχή των ανώνυμων αισχρολόγων στο διαδίκτυο, είτε ακόμη με συνεχή δικαστήρια προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δούμε ένοχο τον πολιτικό μας αντίπαλο, που δυστυχώς μερικές φορές αυτό έχει και θύματα απλούς πολίτες της Σαλαμίνας.
Η πολιτική είναι συγκυρία και αυτή την συγκυρία που χαρακτηριστικό της είναι το άρρωστο κλίμα που υπάρχει, εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο ο Γιώργος Παναγόπουλος.
Θα πρέπει να αλλάξει το κλίμα , θα πρέπει να διαφωνούμε αλλά χωρίς να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτές οι συμπεριφορές έβλαψαν όλους.
Δεν είναι τυχαίο που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δεν επανεκλέγεται Δήμαρχος Σαλαμίνας και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο Δήμαρχος Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, εκλέγεται επί 20 χρόνια από την πρώτη Κυριακή. Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, Δεν είναι δυνατόν πάντα να φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς.
Ο Γιώργος Παναγόπουλος ήρθε στον κατάλληλο χρόνο να προσγειώσει όλους, να προβληματιστούν, να αλλάξουν νοοτροπία, να γίνουν ταπεινοί και απλοί, να πλησιάσουν τους πολίτες , να αφουγκραστούν τον κόσμο που περνά δύσκολες στιγμές, να ξεκαβαλίσουν το καλάμι όσοι το έχουν καβαλίσει και να αποβάλουν την αλαζονεία που δυστυχώς είναι συνοδό έργο της εξουσίας.
Ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, να κάνουμε την πολιτική ελκυστική για τους νέους που με την συμπεριφορά μας τους έχουμε απομακρύνει.
Ήρθε η ώρα να λέμε στο πολιτικό αντίπαλο καλή επιτυχία, αντί να τον βρίζουμε και να δίνουμε το χέρι στο νικητή όποιος και να είναι.

Με αυτές τις σκέψεις
Καλή επιτυχία Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου