Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ


Πηγή:

Μάνος Δερτούζος

Προγραμματισμένη συνάντηση είχαμε χθες το απόγευμα Τρίτη 16 Μαρτίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον με τον ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Φάμελο στα δασικό θέμα Δασολόγο κ. Κωνσταντίνο Παπαχριστόπουλο.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος προΐσταται της 15μελούς προπαρασκευαστικής Επιτροπής η οποία μελετά την διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων αλλά και την συνολική λύση του προβλήματος.

Ως γνωστό το Ε τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε αρνητική εισήγηση προς την Ολομέλεια για τις οικιστικές πυκνώσεις. Ο κ. Παπαχριστόπουλος μας εξήγησε ότι το ένα σκέλος «απαίτησης» του ΣτΕ ικανοποιήθηκε αφού πλέον οι οικιστικές πυκνώσεις δεν είναι απόφαση Υπουργού αλλά νόμος του κράτους αφού συμπεριλήφθηκαν στον Ν.4489/2017. Το δεύτερο σκέλος της «απαίτησης» του ΣτΕ ήταν τι θα γίνει με την διαχείριση των οικιστικών πυκνώσεων που έχει σχέση με την συνολική επίλυση του προβλήματος.
Τροχοπέδη στην καθυστέρηση απόφαση της Επιτροπής αποτελεί η αμέλεια 122 Δήμων της χώρας, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν στείλει τα περιγράμματα των οικιστικών πυκνώσεων ως είχαν υποχρέωση από τον Νόμο και στο οποίο δόθηκε παράταση μέχρι 15 Μαϊου 2018.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος μας ανέφερε ότι «με την αναφορά και των υπολοίπων Δήμων θα έχουμε συνολική εικόνα σε όλη την Επικράτεια για τις οικιστικές πυκνώσεις και θα προχωρήσουμε στην λύση της διαχείρισης λαμβάνοντας υπ όψιν την σημερινή πραγματικότητα» .
Σε ερώτησή μου για τους δασικούς χάρτες για την Σαλαμίνα, ανέφερε ότι μέχρι το Καλοκαίρι θα έχουν αναρτηθεί και δεν θα χρειαστεί να γίνουν αντιρρήσεις όσοι βρίσκονται εντός οικιστικών πυκνώσεων.
Συζήτηση έγινε και για τα πρόστιμα το οποίο θεωρούμαι απαραίτητη προϋπόθεση , για τα οποία ο Σύμβουλος του Υπουργού μας είπε ότι « το θέμα απασχολεί την Επιτροπή αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε το καλύτερο».
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Παπαχριστόπουλο ο οποίος επί δύο ώρες μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες και σκέψεις της Επιτροπής στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Για όλες τις εξελίξεις θα σας έχουμε συνεχώς ενήμερους. Έχω πει και θα το επαναλάβω, η λύση του προβλήματος δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αφού προσπαθεί να βρεθεί λύση στα πλαίσια του Συντάγματος και να αναφέρομαι πάντα στο άρθρο 24
Στην φωτό ο κ. Παπαχριστόπουλος μαζί με τον Ζήδρο Θανάση από την Κόρινθο, τον Μελέτη Πολύκαρπο από το Λαύριο και τον Μάνο Δερτούζο από την Σαλαμίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου