Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΗ είναι η πρόταση ΤΣΙΠΡΑ


ΑΥΤΗ είναι η πρόταση ΤΣΙΠΡΑ - Διαψεύδει το Μαξίμου ότι πρόκειται για αποδοχή της πρότασης των δανειστών!

Τα γνωστά... κέντρα της μνημονιακής προπαγάνδας έσπευσαν να παρουσιάσουν την πρόταση Τσίπρα προς τους θεσμούς ως πλήρη αποδοχή της δικής τους πρόταση. Για ακόμη μία φορά, είπαν ΨΕΜΑΤΑ!

Η πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ότι η  ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην οποία υπάρχει μία σειρά από ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ για τον μέσο Έλληνα πολίτη και την προστασία του από τις υφεσιακές και οριζόντιεςπροτάσεις Γιούνκερ!

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση αφού - όπως αποδεικνύεται - η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.
Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM (και ΧΩΡΙΣ, ΠΛΕΟΝ, το ΔΝΤ, όπως σας ενημέρωσε από την Τρίτη Το ΧΩΝΙ) , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.
Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:

- Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

- Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

- Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.

- Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.

Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται πλήρη αποδοχή της πρότασης Γιούνκερ και όχιΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ της Ελληνικής κυβέρνησης με γνώμονα την προστασία του Έλληνα έχετε, μάλλον, καταναλώσει υπερβολική ποσότητα μνημονιακής προπαγάνδας και πρέπει να καλέσετε το Κέντρο Δηλητηριάσεων.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός στους επικεφαλής των θεσμών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου