Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010,  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  8ην  Μαϊου  2018,  ημέρα  ΤΡΙΤΗ και ώρα  19:00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση στα παρακάτω  θέματα:

 
1.-  Έκφραση  γνώμης  επί του ψηφίσματος  της ΚΕΔΕ (2-5-2018) σχετικά  με το περιεχόμενο  του σχεδίου Νόμου  του Υπ. Ες. « Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι » που αφορά την   « Μεταρρύθμιση  του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ».

2.- Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: « Διάνοιξη  οδών εντός εγκεκριμένου σχεδίου ».

3.- Έγκριση  παράτασης προθεσμίας  του έργου: « Επισκευή και συντήρηση  σχολικών κτιρίων  2015-2016».

4.-΄Εγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα  Εργασιών του έργου :  «Επισκευή και συντήρηση  σχολικών κτιρίων  2015-2016».

5.- Έγκριση 4ου Α.Π.Ε.  του έργου: “Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης στους
Οικισμούς Αμπελάκια και Σελήνια του Δήμου Σαλαμίνας’’.

 6.- Συνοπτική ανακεφαλαιωτική  έκθεση του έργου : «Ανάπλαση Ιστορικού
Κέντρου».

7.- Λήψη απόφασης  για την παράταση   της προσωρινής  αποχής της κας Πολύζου – Καραβασίλη Μαρίας,  από τις υποχρεώσεις της  ως Πρόεδρος  Δημ. Συμβουλίου  κατά 1 μήνα  για προσωπικούς λόγους , σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 68 παρ. 3 του Ν. 3852/2010.

8.-  Έγκριση  Προϋπολογισμού  του Ν.Π.Δ.Δ.  Βιβλιοθήκη – Μουσείο, Λαϊκής  Τέχνης  & Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας, οι. Έτους 2018.

9.- Παραχώρηση χώρου στέγασης  του Αθλητικού – Εκπολιτιστικού  Ομίλου  «Ευριπίδης», στο ισόγειο  του παλαιού Δημαρχείου .

10.- Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς  που δραστηριοποιείται  στα όρια της Δημοτικής  Κοινότητας  Σεληνίων , από την οδό Μήλου  στην οδό Αιόλου  κατά τους θερινούς μήνες.

11.- Έγκριση  Προϋπολογισμού  Ειδικού  Αναγνωρισμένου  Φιλανθρωπικού Σωματείου (Ν.Π.Ι.Δ.) , σύμφωνα με τα οριζόμενα  στο εδάφιο 11 παρ. 3β του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 « Πρόγραμμα Καλλικράτης ».

12.-  Αντικατάσταση  εκπροσώπου  της   ‘Ενωσης  Γονέων μαθητών  στην Πρωτοβάθμια  Σχολική Επιτροπή  του Δήμου  Σαλαμίνας .

13.- Λήψη απόφασης  για την άδεια κατάληψης   κοινοχρήστου  χώρου  πέριξ του περιπτέρου της  κ. Ειρήνης Λακλάκα  επί της    Λεωφ.  Ελ. Βενιζέλου  στην περιοχή  Αμπελάκια.

14.-  Λήψη  απόφασης  για την  ανανέωση  άδειας κατάληψης  κοινοχρήστου χώρου  στον κ. Νικ. Λαμπρινάτο , επί της πλατείας  Εθνικής Αντιστάσεως  στην Σαλαμίνα.

15.- Λήψη απόφασης  για την  ανανέωση  άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου  στην εταιρεία  Σταματάκου Αικ. – Παπαδάς Βασ.  Ο.Ε. , επί της πλατείας  17ης Νοεμβρίου  (Μπόσκου ) στην  Σαλαμίνα.

16.-  Λήψη απόφασης  για την χορήγηση άδειας   κατάληψης κοινοχρήστου χώρου  στην   κ.  Τριαντογιάννη Χριστίνα  έναντι του καταστήματός της,  επί της οδού  Κοιμήσεως  Θεοτόκου  στην περιοχή Μπλέ   Λιμάνι .

17.-   Λήψη απόφασης   για την χορήγηση άδειας  κατάληψης κοινοχρήστου χώρου  στον κ. Πέτρο Πολυζώη έναντι του καταστήματος  του,  επί της οδού  Κοιμήσεως Θεοτόκου  και Σωκράτους στην περιοχή Μπλέ Λιμάνι.

18.- Λήψη απόφασης   για την χορήγηση άδειας  κατάληψης  κοινοχρήστου χώρου  στην εταιρεία  Καπετάνιος Σωτήριος  ΣΙΑ Ε.Ε.  έμπροσθεν του  καταστήματός του,   επί της οδού Αγίου Νικολάου 10 στην  Σαλαμίνα.

19.- Λήψη απόφασης  για την χορήγηση άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου στον κ. Κεχαγιά Ιωάννη παρά το καταστήματός του επί της οδού Θουκιδίδου στην  Σαλαμίνα. 
     


                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                    ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

                                                    ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΧΑΤΖΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Στην αίθουσα του Β΄ Τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά που δικαζόταν η υπόθεση της πλακόστρωσης στον Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, εξελίχτηκαν σκηνές άπειρου κάλους .Μετά από τρεις διακοπές του δικαστηρίου συνεχίστηκε η δίκη με την απολογία των 22 κατηγορούμενων .Οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγορούνται μετά από την κατάθεση του Τσαβαρή ότι γνώριζαν ότι το έργο έχει γίνει και το ψήφησαν κατόπιν τεχνικής εισήγησης του τέως Δημάρχου στο ΔΣ προσπάθησαν να αποκρούσουν το κατηγορητήριο της εισαγγελέας λέγοντας ότι δεν γνώριζαν ότι το έργο είχε γίνει γιατί θεώρησαν ότι συμφώνα με τον τίτλο του έργου ''Πλακόστρωση του αύλειου χώρου του Αγ Γιάννη του Θεολόγου '', ότι το εκκλησάκι αυτό ήταν άλλο και όχι ο αύλειος χώρος στα εισόδια της Θεοτόκου .Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του στενού περιβάλλοντος του τέως δημάρχου αποδεχτήκαν το κατηγορητήριο με θέρμη βάλλοντας μάλιστα εναντίων των υπολοίπων συνάδελφων τους λέγοντας ότι το ξέραμε όλοι ότι το έργο είχε εκτελεστεί όταν το ψηφίζαμε .Μάλιστα κατά τη ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης τραμπούκοι που συνοδεύουν τον τέως δήμαρχο τους επιτεθήκαν φραστικά χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο πεζοδρόμιου κάνοντας λόγο περί αντρισμού και τα συναφή .Και εδώ μπαίνει το ερώτημα μόνο ο Τσαβαρής και ο Παπαθεοχάρης που ενέπλεξαν με ψέματα γεμάτο παρασκήνιο τον δήμο σε αυτή την ιστορία έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ;Oι συνάδελφοι σας δημοτικοί σύμβουλοι αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν ;Ο Φώτης ο Λάμπρου έχει τα δικαίωμα να υπερασπίζετε τα οικονομικά του συμφέροντα σε ένα έργο που κόστιζε 2500 ευρώ και το χρέωσε 25000 ευρώ και οι συνάδελφοι σας η οποίοι δεν είχαν καμιά ανάμιξη σε αυτές τις άπατες και τις λοβιτούρες δεν έχουν κανένα λόγο να μην αποδέχονται τις κατηγορίες της εισαγγελέας ; Δώστε πρώτα μια απάντηση στον εαυτούλη σας και μετά εδώ είμαστε να τα ξανά πούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή